Άνευ προηγουμένου ήταν η κατάσταση που προκλήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και αστυνομικών. Οι αγρότες αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και αποχώρησαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όχι όμως για να λήξουν την κινητοποίησή τους – άλλωστε όπως έχουν πει δεν πρόκειται να φύγουν με άδεια χέρια – αλλά για να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου αυτή την ώρα η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ πριν από λίγο έπεσαν καπνογόνα και ο κόσμος προς το παρόν διαλύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες μπήκαν στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου και προσπάθησαν με κάθε τρόπο μπροστά στους τουρίστες να εισέλθουν μέσα με τους αστυνομικούς να τους εμποδίζουν. Μάλιστα μία ομάδα των συγκεντρωμένων εξαγριωμένων αγροτών προσπάθησε να μπει μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, από την ανατολική πλευρά.

Οι αγρότες στη θέα των αστυνομικών ξεσηκώθηκαν ακόμη περισσότερο προειδοποιώντας ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί, θα έρθουν δύσκολες ώρες. Τελικά, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και αφού ξήλωσαν την καγκελόπορτα από την ανατολική πλευρά του αεροδρομίου μπήκαν μέσα στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα φανάρια που βρίσκονται στην είσοδο του αεροδρομίου καθώς ακριβώς απέναντι βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης