Καρδίτσα: Ημερίδα «Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 20:02
Καρδίτσα: Ημερίδα «Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»
Εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο Internet.

Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Τα θέματα που θα αναλυθούν άπτονται της καθημερινότητας και είναι τα εξής:

•θετικά & παγίδες του Διαδικτύου
•facebook, msn, blogs, twitter, forums
•προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λπ.

Επιπλέον, στην εν λόγω ημερίδα θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνος Ρόβλιας, καθώς και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικός διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα αναφερθούν:

•στον σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο
•στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
•στα αδικήματα και στον τρόπο με τον οποίο αυτά διαπράττονται μέσω Διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
•σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο Διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.

Στην παραπάνω ημερίδα θα παρίσταται και ο επιστημονικός συνεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Κων/νος Σιώμος, ψυχολόγος εξειδικευμένος σε διαδικτυακές συμπεριφορές και σε θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 20:22