Την επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος επεσήμαναν, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, και ενώ βρισκόμασταν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για τη δωρεά των αμαξιδίων από τον Ιατρικό Σύλλογο, τόσο ο Πρόεδρος του τελευταίου κ. Σωτήρης Κουλοκτσής, όσο και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου.

Μιλώντας για τη δωρεά των αμαξιδίων ο κ. Κουλοκτσής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο τονίζοντας πως βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Ειδική αναφορά ο κ. Κουλοκτσής έκανε τόσο στον αξονικό τομογράφο, όσο και στην Παιδιατρική Κλινική. Μάλιστα, χαρακτήρισε το θέμα του αξονικού τομογράφου ως θέμα ζωτικής σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το ζήτημα του αξονικού τομογράφου, ο κ. Αθανασίου απηύθυνε έκκληση προς κάθε εμπλεκόμενο και υπεύθυνο ώστε να βγει άμεσα η απόφαση του Εφετείου της Λάρισας.

«Ας μας πει κάποιος κατά πόσο δεν υπάρχει θέμα δικαιοσύνης όταν κινδυνεύουν οι ασθενείς. Πρέπει να επέμβουν και οι βουλευτές. Αλλιώς λυπάμαι, αλλά θα θρηνήσουμε θύματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Συμπληρώνοντας, εξάλλου, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε τη Μ. Τρίτη όταν ένα ασθενοφόρο που επρόκειτο να μεταφέρει τραυματία από τροχαίο για αξονική στα γειτονικά Τρίκαλα δεν κατάφερε να τον μεταφέρει επειδή υπήρξε βλάβη. Και μπορεί τελικά να χρησιμοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο, αλλά το όλο παράδειγμα είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Δάλλα χαρακτήρισε «γραφικά» τα αιτήματα σχετικά με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, τις εφημερίες της Παιδιατρικής Κλινικής και την επαρκή στελέχωση των Κλινικών, ενώ μετά από σχετική ερώτηση δικαιολόγησε τον παραπάνω χαρακτηρισμό λέγοντας ότι τον χρησιμοποίησε διότι όλα αυτά αποτελούν πάγια αιτήματα του Νοσοκομείου. Ειδικά δε για τον αξονικό, πρόσθεσε πως και η ίδια το έχει αναδείξει πολλές φορές και έχει κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: karditsanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης