Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Λιμνών, το οποίο έχει ελεύθερη είσοδο και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, Παλαμά, και Αργιθέας και με τη βοήθεια πολλών εθελοντικών φορέων.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως και εκδηλώσεις για παιδιά. Οι λίμνες Σμοκόβου και Πλαστήρα, με το μοναδικό φυσικό τους τοπίο, συγκεντρώνουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι μαζί με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής απολαμβάνουν και το πλούσιο πρόγραμμα το οποίο, όπως προαναφέραμε, είναι δωρεάν. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής για το λόγο αυτό για ακόμη μια χρονιά ως Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Λιμνών στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να ζωντανέψουμε τις λίμνες μας και όλη την περιοχή. Κάθε χρόνο είμαστε συνεπείς με τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το οποίο είναι ανθρώπινο και είναι εγχείρημα ζωής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης