Οκτώ άτομα, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφάλειας της Καρδίτσας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για οργανωμένη αγορά και μεταφορά χαλκού, προερχόμενου από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, εξακριβώθηκε ότι τρεις από τους συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, αποκόλλησαν αρχικά τους μετασχηματιστές από πέντε στύλους της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικών εργαλείων-γάντζων και διαρρηκτών εργαλείων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των μετασχηματιστών τα χάλκινα εξαρτήματά τους (πηνία κ.λπ.), καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος, συνολικού βάρους 422 κιλών, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς κατευθυνόταν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο σημείο για να αγοράσει τα αφαιρεθέντα χάλκινα αντικείμενα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα και ακόμη ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 3.845 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τις 22-01-2018 έως και τις 14-11-2018, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη οργανωμένων κλοπών μετασχηματιστών από χωράφια της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας.
Όπως σημειώνεται από την αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 133 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, ενώ η συνολική ζημία που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 479.644,86 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης