Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Καρέ-καρέ καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας η θρασύτατη ληστεία που σημειώθηκε προ ημερών σε κατάστημα ανταλλακτικών στον Πειραιά επί της οδού Ρετσίνα, όπου τρεις δράστες, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο ως πολιορκητικό κριό, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, γκρεμίζοντας τα πάντα στο διάβα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ήταν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ένα ασημί Honda Civic, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εμφανίζεται μπροστά από το κιγκλίδωμα της γκαραζόπορτας της επιχείρησης. Ο οδηγός αναμένει για λίγο σταματημένος προκειμένου να διαπιστώσει ότι αφενός δεν περνούν άλλα αυτοκίνητα και αφετέρου ότι δεν τους παρακολουθούν αδιάκριτα βλέμματα. 

Η συνέχεια θυμίζει χολιγουντιανή ταινία. Ο οδηγός βάζει όπισθεν, πατάει γκάζι και με ορμή ξηλώνει τη σιδερένια πόρτα. Τότε, δύο από τους δράστες βγαίνουν από το αυτοκίνητο και απομακρύνουν την πεσμένη πόρτα, προκειμένου να ανοίξουν δρόμο για την κεντρική είσοδο. Ο οδηγός γκαζώνει και πάλι, και τότε τόσο το ρολό προστασίας όσο και το τζάμι καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. 

Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι τρεις ληστές εισβάλλουν στο κατάστημα, με γρήγορες κινήσεις αρπάζουν την ταμειακή μηχανή και γίνονται καπνός…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρέ-καρέ οι κινήσεις των δραστών

Μετά τη ληστεία, οι δράστες παράτησαν το κλεμμένο Civic και επιβιβάστηκαν σε ένα Ford Sierra, το οποίο και εντοπίστηκε στη Νίκαια. 

«Πλούσιο» παρελθόν

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως ο τρόπος δράσης της εν λόγω ομάδας παραπέμπει σε οργάνωση που εμπλέκεται σε τουλάχιστον εννέα ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. 

Συνήθως για τις δράσεις τους χρησιμοποιούν ένα λευκό όχημα και «χτυπούν» απογευματινές και νυχτερινές ώρες. 

Οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης