Ρέθυμνο: Καρέ - καρέ η διάσωση της 16χρονης στο Αμάρι

Ρέθυμνο: Καρέ - καρέ η διάσωση της 16χρονης στο Αμάρι
Την ώρα του εντοπισμού, το απόγευμα της Δευτέρας, της 16χρονης Κλαρίσα που αγνοούνταν από την Κυριακή στην περιοχή Κουρούτες Αμαρίου στο Ρέθυμνο, αποτύπωσαν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιοτητα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), παράρτημα Ηρακλείου.

Για τον εντοπισμό της κοπέλας είχε ενεργοποιηθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ζήτησε και τη συνδρομή της ΕΟΔ Ηρακλείου, ενώ έντονη ήταν η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε καλή κατάσταση, φέροντας μόνο κάποιες αμυχές στα χέρια και τα πόδια, λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή. Αμέσως μόλις εντοπίστηκε, ενημερώθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό και την κατάσταση της υγείας της και άμεσα έφτασαν στο σημείο τζιπ της αστυνομίας με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μετέφεραν την 16χρονη για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής Αμαρίου.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ Ηρακλείου έλαβαν κλήση για βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και άμεσα υπήρξε ενεργοποίηση των μελών του παραρτήματος, τα οποία έφτασαν στο χωριό Κουρούτες Αμαριου στις 17.00 . Αφού ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, ξεκίνησαν την έρευνα στις 17.15.

Σε διάστημα μόλις μισής ώρας τα μέλη της ΕΟΔ Ηρακλείου εντόπισαν την 16χρονη κοπέλα, η οποία μόλις είδε τους διασώστες κατέρρευσε εξαντλημένη, ενώ άμεσα της παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το «Χαμόγελο του Παιδιού».Πηγή: cretalive.grΤελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 06:57