Αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες τραυματισμού του 13χρονου στη Γλυκή Θεσπρωτίας που συνέβη στις 3 Ιουλίου έρχονται στο φως.

Όπως γράφει το thespro, το νεαρό ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε μαζί με τον 13χρονο γιο τους, ένα από τα ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα, τις πηγές του Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας τη βόλτα τους, ο 13χρονος θέλησε να πραγματοποιήσει και αυτός, όπως δεκάδες μικρά παιδιά καθημερινά, το πέρασμα του ποταμού με τροχαλία.

Δραστηριότητα, που σύμφωνα με πληροφορίες του thespro, δεν έχει καμία αδειοδότηση από τη Δημοτική Αρχή Σουλίου (μάλιστα έχει κινηθεί και εναντίον τους πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα) ενώ οι αρμόδιες αρχές δεν αντέδρασαν έγκαιρα, παρά και την καταγγελία του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά, για τις παράνομες δραστηριότητες σε όλη την περιοχή πριν από περίπου ένα μήνα.

Όπως κάθε σωστός γονέας λοιπόν, έτσι και οι γονείς του 13χρονου, επέτρεψαν στον γιο τους να πραγματοποιήσει το πέρασμα του ποταμού, υποθέτοντας ότι μια δραστηριότητα που γίνεται σε δημόσια θέα, θα τηρεί όλους τους κανόνες ασφάλειας που προβλέπει ο νόμος, καταβάλλοντας μάλιστα και 3€ (χωρίς απόδειξη σύμφωνα με τον πατέρα του 13χρονου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδάκι ανέβηκε στην εξέδρα εκκίνησης, αφού φόρεσε τον ειδικό ιμάντα.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το παιδάκι κάνει το άλμα, παραπονέθηκε στον «επιχειρηματία» πως μάλλον κάτι δεν πάει καλά, αφού είχε εντοπίσει πως ο ιμάντας ασφαλείας δεν είχε προσδεθεί με το σχοινί που φτάνει στην απέναντι όχθη.

Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το thespro, ο «επιχειρηματίας» θέλησε να αστειευτεί με το παιδάκι, λέγοντάς του: «Πήδα, το πολύ πολύ να πέσεις στις πέτρες».

Έτσι και έγινε. Το παιδάκι πήδηξε από ύψος 5 μέτρων, χωρίς να είναι δεμένος ο ιμάντας του με το σχοινί, πέφτοντας στις πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο στο χεράκι του και να τοποθετηθεί γύψος, όσο και στην πλάτη και το κεφάλι.

Η εγκληματική στάση του «επιχειρηματία» δεν σταμάτησε ούτε μετά το τραγικό ατύχημα, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί από το σημείο για να εμφανιστεί αργότερα ο αδερφός του, δηλώνοντας αυτός «υπεύθυνος».

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του, με το δικό τους ΙΧ , το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην απέναντι όχθη του ποταμού, στο Κ.Υ. Καναλακίου χωρίς καν να γνωρίζουν τους δρόμους, πράγμα που σε περίπτωση σοβαρότερου ατυχήματος θα μπορούσε να είχε στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινη ζωή.

Ευτυχώς το παιδάκι , μετά την άμεση φροντίδα των γιατρών του Κέντρου Υγείας Καναλακίου και του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, είναι καλά στην υγεία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης