Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 14.00 στο κέντρο της Λαμίας στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Πατρόκλου.

Ο ληστής, ένας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο και απειλώντας με κατσαβίδι και μαχαίρι την 27χρονη κόρη των ιδιοκτητών, προσπάθησε να τη ληστέψει. Η κοπέλα αντιστάθηκε και φώναξε «βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης την τραυμάτισε στο χέρι, ενώ η ίδια δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο: «Μου είχε αρπάξει το κεφάλι και το χτυπούσε στο σίδερο της σκάλας. Με έχει χτυπήσει σε όλο μου το σώμα με κλωτσιές και μπουνιές. Πήγε να με καρφώσει και έβαλα το χέρι μου μπροστά…».

Πώς τον έπιασαν

Ήταν η ώρα που έκλειναν τα καταστήματα. Ένας γείτονας καταστηματάρχης άκουσε την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια και είδε το ληστή να βγαίνει τρέχοντας. Προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως δεν τα κατάφερε. Τον κυνήγησε και του πέταξε ένα άδειο τελάρο που βρήκε μπροστά του, αλλά και πάλι δεν τον σταμάτησε. Λίγα μέτρα πιο κάτω είδε κάποιο γνωστό του και του φώναξε να τον πιάσει.

«Όρμησα πάνω του και τον έπιασα. Πέσαμε και οι δυο στο πεζοδρόμιο, ευτυχώς δεν σπάσαμε τη τζαμαρία από το κατάστημα, γιατί χτυπήσαμε πάνω της με δύναμη. Αμέσως μετά ήρθαν και άλλοι δυο γείτονες και τον οδηγήσαμε στο κοσμηματοπωλείο. Ενημερώσαμε την αστυνομία και μέχρι να έρθει τον φυλάγαμε εμείς απέξω και αυτός μέσα. Είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και απειλούσαν να τον λιντσάρουν. Ο ληστής φοβήθηκε και κλειδώθηκε μέσα στο μαγαζί. Είχε το θράσος να μας παρακαλάει να τον αφήσουμε να φύγει, λέγοντας ότι είναι Βούλγαρος και ότι έχει 6 παιδιά που πεινάνε», δήλωσε ο πολίτης που τον έπιασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας. Αφού ξεκλείδωσε την πόρτα ο επίδοξος ληστής, οι άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν κι ενώ τον οδηγούσαν στο περιπολικό, πολίτες τον έβριζαν και απειλούσαν να τον χτυπήσουν, με αποτέλεσμα εκείνος να να απειλήσει ευθέως έναν πολίτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχει και συνεργός- τσιλιαδόρος τον οποίο αναζητάει η αστυνομία κι έχει την περιγραφή του.

Διαβάστε επίσης Παραλίγο τραγωδία στη Λαμία

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης