Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες προκήρυξης των διαγωνισμών για τη δημοπράτηση δύο πολύ σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά πρόκειται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και πρόνοιας στην Ευρυτανία.

Πρόκειται για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γηροκομείου Καρπενησίου και την προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.078.307 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επέκταση Νοσοκομείου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης και χρηματοδότησης της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου από το ΕΣΠΑ, ακολούθησε η προέγκριση της δημοπρασίας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε διάστημα ενός μηνός αναμένεται να προκηρυχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας η κατασκευή του έργου.

Με την επέκταση του Νοσοκομείου προβλέπεται να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς επίσης του φαρμακείου και λοιπών βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων. Επίσης, προβλέπεται προσθήκη στο νότιο τμήμα του Νοσοκομείου, που θα περιλαμβάνει μηχανοστάσιο στο υπόγειο, επέκταση των χώρων των εργαστηρίων στο ισόγειο και επέκταση των χειρουργείων στον α΄ όροφο, με πρόβλεψη για την απομάκρυνση των μολυσματικών των χειρουργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακαίνιση Γηροκομείου

Την ίδια ώρα, σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο ανακατασκευής της παλαιάς πτέρυγας του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας. Το έργο αφορά στην παρέμβαση διαμόρφωσης χώρων, προμήθειας ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και αυτοκινήτου ΑμεΑ. Η Διαχειριστική Αρχή απέστειλε το σύμφωνο αποδοχής των όρων του έργου και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, θα προβεί άμεσα στη δημοπράτησή του.
Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Βασίλης Καραμπάς, σε δηλώσεις του, τονίζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τα γρήγορα «αντανακλαστικά» των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση δύο «αναζωογονητικών» έργων Υγείας και Πρόνοιας για την Ευρυτανία.

Πηγή:evrytanika

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης