Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Χαμηλούς τόνους κράτησε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι είναι κατασκευασμένη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της… νομιμότητας και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αντώνη Σαμαρά και άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησης, κατηγορώντας τους ότι στόχος τους ήταν τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής που με κάθε τρόπο ήθελαν να ρίξουν, καθώς έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ.

Χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη σε βάρος του, ενώ επικαλέστηκε όσα φέρεται να του είχε πει ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή, «ομολογώντας» ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή, δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου, ενώ ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε, όπως ισχυρίστηκε, με πρωτοβουλία Δένδια.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας, ο Ηλίας Κασιδιάρης διέψευσε πως ήταν στρατιωτικός εκπαιδευτής λέγοντας πως ήταν εκπαιδευτής… δημοσίου λόγου. Χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο Ψαρρά και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή, ενώ, όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης. Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα».

Όσο για τα ναζιστικά σύμβολα της οργάνωσης ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε: «Τα ζητήματα χαιρετισμών και  συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…». Κανένα σχόλιο δεν έκανε επίσης για το τατουάζ με τη σβάστικα στο χέρι του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κανείς σε κανέναν Έλληνα πολίτη».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και είπε για τον Γ. Ρουπακιά: «Ήταν υποστηρικτής, αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομά του στα δελτία ειδήσεων. Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου».

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στον δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής.

«Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα, αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα. Όλες οι φωτογραφίες μου που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα» είπε, ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε «ατυχές» το  συμβάν με το χαστούκι στην κα Κανέλλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης