«Από τη στιγμή που έχουμε την σθεναρά και συγκεκριμένη ανυποχώρητη θέση της κόκκινης γραμμής της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, δεν πρόκειται να δώσουμε εικόνα υποχωρητικότητας. Μην ανησυχείτε», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θ. Κασσίμης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλου για την προσγείωση του αεροπλάνου της ΠΓΔΜ στην Κέρκυρα με τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Δεν θα ήταν συνετό, θα δημιουργούσαμε ένα πρόβλημα σε σημείο που δεν υπήρχε», απάντησε ο υφυπουργός στην ερώτηση γιατί επετράπη η προσγείωση. Η ΠΓΔΜ μετείχε στην Σύνοδο ενός Διεθνούς Οργανισμού, που την προεδρία είχε η Ελλάς και έπρεπε να λειτουργήσει ως πρόεδρος διεθνούς οργανισμού. Θα ήταν πολύ κακό για τους συμμετέχοντες να θέσουμε θέμα εφόσον η ΠΓΔΜ συμμετείχε ως ΠΓΔΜ στην Σύνοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κασσίμης επισήμανε πάντως πως με την έκταση που έδωσε ο ελληνικός Τύπος «προβλήθηκε μία προβοκατόρικη κίνηση της γείτονος χώρας» ενώ σε άλλη περίπτωση – όπως είπε – οι μόνοι που θα έβλεπαν το αεροπλάνο να φέρει στο κύτος του τα διακριτικά αυτά, θα ήταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι τεχνικοί του αεροδρομίου της Κέρκυρας.

«Η κυβέρνηση έχει στηρίξει με επιτυχία το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ από το σημείο που το παρέλαβε πριν πέντε χρόνια» απάντησε ο Θ. Κασσίμης και πρόσθεσε πως στο Βουκουρέστι «δεν βάλαμε βέτο γιατί πείσαμε τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και δέχθηκαν την ελληνική ανυποχώρητη θέση. «Ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό εθνικά», τόνισε και απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή, ανέφερε: «Μου θυμίζετε, άθελά σας, πολιτική «Βυθίσατε το ΧOΡΑ», πολιτική άλλων εποχών. Η πολιτική μας δεν είναι τσαμπουκάς επί του μπαλκονιού, είναι αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης