Κατά μέτωπον επίθεση Αμβρόσιου στους ιεράρχες

Κατά μέτωπον επίθεση Αμβρόσιου στους ιεράρχες
Με τη χαρακτηριστική γλώσσα που τον διακρίνει και σε ειρωνικό ύφος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιτίθεται φραστικά στους μητροπολίτες οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στο νέο πλαίσιο «συμβίωσης» Πολιτείας - Εκκλησίας.

«Σήμερα σας δίδω "τη χαριστική βολή!" και σας εύχομαι μετάνοια και διόρθωση!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ΑμβρόσιοςΟ Αμβρόσιος, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, αποκάλεσε ειρωνικά τους μητροπολίτες «Αγαπούληδες» του Θεού και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των μητροπολιτών Ιωαννίνων Μάξιμου και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.

«Σήμερα σας δίδω "τη χαριστική βολή!" και σας εύχομαι μετάνοια και διόρθωση!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος στην «ανοιχτή επιστολή του» προς αρχιερείς, ιερείς, διακόνους και λαϊκούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμβρόσιος είχε αποδώσει στην «αθεΐα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» την τραγωδία με τους 99 νεκρούς από τις φωτιές στο Μάτι, προκαλώντας αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Παρατίθεται αυτούσια η ανάρτηση από το προσωπικό ιστολόγιο του μητροπολίτη Καλαβρύτων:

ΘΕΜΑ: Ο Θεός είναι ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, άρα και ΤΙΜΩΡΟΣ !

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΔΩ «ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!»
Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!

Μέρος 5ον και τελευταίον.

Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»,

Με τέσσερες συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ!

Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική - προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς εξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω «καρικατούρες», ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω «τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου»!!!!

Δεν πειράζει! Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω!Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή! Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε «για τίς καρικατούρες» μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την «αμνησία» μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος παραθέτει στη συνέχεια τις διδαχές Αποστόλων και Αγίων που επικυρώνουν, κατά την άποψή του, τη θέση του ότι ο «Θεός είναι Παιδαγωγός άρα και Τιμωρός».

Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 10:39