Το αποτυχημένο ραντεβού στο Μαξίμου από το οποίο είχε εξαρτηθεί η επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΠΟΕ-ΟΤΑ πυροδότησε αλυσιδωτή αντίδραση στο πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να καταγγέλλει τόσο τη ΝΔ προς τα δεξιά της όσο και το ΚΚΕ αλλά και τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα αριστερά της.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προκηρυγμένη 24ωρη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση τηςΌντως οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή που προέρχονταν από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει εγκατασταθεί στο συνδικαλιστικό πυρήνα της Κουμουνδούρου, αντιμετώπισαν ένα μέτωπο άρνησης από τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΝΔ, του ΚΚΕ και της ΛΑΕ όταν επήλθε σύγκρουση κατ’ αρχήν με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη και στη συνέχεια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός πως σε αρχικό στάδιο εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ φάνηκαν να ικανοποιούνται με τις προτάσεις Τσίπρα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, κατάργηση της συμμετοχής ιδιωτών στην καθαριότητα, άμεση ψήφιση στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας του υπουργού Εσωτερικών) τελικά έλαβαν την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μα αίτημα να ικανοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προκηρυγμένη 24ωρη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κυβερνητικοί κύκλοι επιρρίπτουν την ευθύνη κυρίως στη ΝΔ για το πρόβλημα. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι υπεύθυνος για την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ να συνεχίσει την απεργία της. Την ίδια ώρα το Μαξίμου επιχελιρησε την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες με την Πειραιώς να απαντά ότι η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ έχει μόνο δύο ψήφους στο σχετικό όργανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσω της ΔΑΚΕ ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία» ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου.
Σε απάντησή της η ΝΔ υπενθύμισε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να μπει στον «πάγο» κάθε προσπάθεια για μονιμοποίηση εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι γυρίζει την πλάτη στην κοινωνία και τους εργαζομένους και στοιχίζεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Άστοχη και υπερβολική» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Έκκληση προς τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπευθυνότητα κάνει με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης. «Είναι ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας οι πόλεις να καθαριστούν, να μην επιτρέψουμε», σημειώνει, «να στραφεί εναντίον της αυτοδιοίκησης η κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης