Κατά της αύξησης ωραρίου η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 01:29
Κατά της αύξησης ωραρίου η ΕΛΜΕ Ξάνθης
Ψήφισμα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου και την κατάθεση του Προεδρικού διατάγματος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σε πανελλήνια εμβέλεια εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ξάνθης και απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας. Στο ψήφισμα αναφέρεται:

"Τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατάθεσε ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οπουδήποτε σε όλη τη χώρα. Μια σχολική χρονιά όπου, ήδη, έχει προτείνει ΠΔ για την αξιολόγηση–τιμωρία των εκπαιδευτικών, απολύσεις και κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ΠΡΙΝ ακόμη το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη βουλή η κυβέρνηση ζητά από τα σχολεία να εφαρμόσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά δείχνοντας το σεβασμό που τρέφουν για τη βουλή και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν το δημόσιο σχολείο σε συνεχή υποβάθμιση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προς ψήφιση νομοσχέδιο και τα ΠΔ και να τροποποιήσει το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ των προέδρων άμεσα, μέσα στις πρώτες μέρες της εβδομάδας μετά τις διακοπές του Πάσχα με πρόταση για απεργία στις Πανελλήνιες."

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: xanthipress.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 01:29