Κατά της μείωσης του επιδόματος θέρμανσης οι βενζινοπώλες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 02:13
Κατά της μείωσης του επιδόματος θέρμανσης οι βενζινοπώλες
Την αντίθεσή της αναφορικά με τη μείωση του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», αναφέρει η ΟΒΕ και προσθέτει: «Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, προσθέτει, και την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα καύσιμα από 1.1.2017 και του πετρελαίου θέρμανσης από 15.10. 2016. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι από τις υψηλότερες της ΕΕ-28».

Η Ομοσπονδία μεταξύ άλλων διαμαρτύρεται επίσης για την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που οδηγεί όπως υποστηρίζει σε νέα αύξησή τους, για το σύνολο των ασφαλισμένων επαγγελματιών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 02:13