Κατά του φράχτη ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 17:07
Κατά του φράχτη ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως
Με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως (www.imalex.gr), ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, τάχθηκε κατά της κατασκευής φράχτη στον Έβρο, ο οποίος θα εμποδίζει την παράνομη είσοδο μεταναστών στην χώρα.

«Η καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, σε απάνθρωπες τακτικές και σε εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους, που θα αποβούν μομφή για τον πολιτισμό μας –τουλάχιστον τον ελληνικό– δεν είναι λύση», τονίζει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι το συρματόπλεγμα «είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές…».

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως παραδέχεται ωστόσο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας: «Βεβαίως, το κύμα αυτό πρέπει να σταματήσει, αν και προσωπικά δεν το πιστεύω όσο συνεχίζεται η άδικη συμπεριφορά των χωρών της Δύσης έναντι των φτωχών και υπανάπτυκτων λαών του Νότου και της Ασίας.

Συνεχίζοντας το άρθρο του, ο Άνθιμος τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει ατελείωτες δυνατότητες φιλοξενίας.
«Μα, όπως τα σύνορα διασφαλίζονται από το στρατό, μόνον όταν εκλείψει και η έσχατη διπλωματική και πολιτική προσπάθεια, το ίδιο να συμβεί και τώρα», κατέληξε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 17:10