Απόλυτα ψύχραιμη και ήρεμη ήταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης της στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Παρά τις δέκα ώρες με βομβαρδισμό ερωτήσεων σε κανένα σημείο δεν φάνηκε να «λυγίζει» ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ζήτησε το παραμικρό. «Η εξέταση της δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό, ούτε από εμάς ούτε από εκείνη» λέει αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή, η Δήμητρα Πισπιρίγκου έδειξε απόλυτα συνεργάσιμη και σε κανένα σημείο δεν υποχώρησε από την αρχική της θέση. «Ήταν υποστηρικτική προς την αδερφή της και θα περιμένει την έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο, διατυπώνει επιφυλάξεις για τα ιατροδικαστικά πορίσματα λέγοντας πως άλλα λένε τα πρώτα και άλλα των Καρακούκη – Καλογρηά» λέει αστυνομικός.

Σημείο τριβής στην κατάθεση της ήταν η ακρίβεια των χρόνων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν διαφορετικές από τις ώρες που είχε περιγράψει σε παλιότερες καταθέσεις. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος «σκόπελος» ξεπεράστηκε με τις αρχές να θεωρούν ότι έχει περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ήταν πολύ δύσκολο η Δήμητρα Πισπιρίγκου να θυμάται με ακρίβεια τις ώρες που συνέβησαν διάφορα γεγονότα στο σπίτι της κατηγορούμενης αδελφής της.

Μιλώντας στη zougla.gr, έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έλεγαν ότι «όταν ένας μάρτυρας εξετάζεται και δεν εμφανίζει ή δεν επικαλείται κόπωση, είναι ένα δείγμα ότι λέει την αλήθεια διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ψυχολογική του κατάσταση ενώ καταθέτει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών δεν έχει μείνει θολό κάποιο σημείο απ’ ότι συνέβη με τα δυο παιδιά και θα τους προκαλέσει έκπληξη αν ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη στην Δήμητρα Πισπιρίγκου. «Τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη η οποία έχει ζητήσει να γίνει η προκαταρκτική έρευνα» υπογραμμίζει αξιωματικός. Οι ενέργειες της αστυνομίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και πληροφορίες λένε ότι μπορεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πόρισμα να αποσταλεί στην εισαγγελία για να αξιολογηθεί και να προχωρήσουν οι επόμενες κινήσεις. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης