Κατάθεση στεφάνων για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 16:36
Κατάθεση στεφάνων για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Με μεγαλοπρέπεια και με παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, των ΟΤΑ και δεκάδων ξένων πρεσβειών, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 26/9 εκδήλωση για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, από το διεθνές ίδρυμα «Σαλαμίς», «ως ημέρας Ελευθερίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Μεγάλη είναι η συμβολή από το Κυριάκο Μαριδάκη, αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος, αφού από το 2011 μέχρι σήμερα κατόρθωσε να διεθνοποιήσει το γεγονός αυτό σε 45 κράτη και να προβάλλει τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως, με όραμα και στόχο η εορτή αυτή να γίνει μια επέτειος όλων των Εθνών εις μνήμη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αλλά και ο Χρήστος Μαριδάκης ως Πρόεδρος του Ιδρύματος, «θα πρέπει η επέτειος αυτή να διεξάγεται υπό τη προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021, με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία, όλα τα κράτη και αυτά που συμμετείχαν σε αυτή,  καλούνται να τιμήσουν μαζί όλους τους νεκρούς τιμώντας το πνεύμα των Σαλαμινομάχων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας.


 

Τη Σαλαμίνα, στην οποία ενεργοποιείται το διεθνές ίδρυμα με την διοργάνωση των «Σαλαμινίων», εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ειρήνη Μπινιάρη, ενώ την περιφέρεια και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε:

«Πριν από 2.495 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες, υλοποιώντας το σχέδιο του Θεμιστοκλή (ξύλινα τείχη), κατατρόπωσαν τον στόλο της παγκόσμιας τότε δύναμης των Περσών στα στενά της Σαλαμίνας. Ο περσικός στόλος διέθετε πολλαπλάσια και υπερμεγέθη πλοία, εν αντιθέσει με των Ελλήνων, τα οποία ήταν μικρότερα και πιο ευέλικτα.

Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αυτή καθ’ αυτή, αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και σαν τέτοιο τιμάται από όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, και όχι μόνο. Απόδειξη αυτού αποτελεί και η παρουσία τόσων πρέσβεων και διπλωματικών αποστολών στην εκδήλωση.

Για την Ελλάδα όμως έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν έναν υπέρτερο εχθρό, επιβουλέα της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της Ακεραιότητας των χωρών-πόλεων της εποχής εκείνης. Το μήνυμα αυτό είναι επίκαιρο όσο ποτέ μέχρι και σήμερα».

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση  ο Διεθνολόγος ακαδημαϊκός και διπλωμάτης Τριαντάφυλλος Καραγιάννης , τα διακεκριμένα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς τ. Υπουργος των Εξωτερικών Ανδρεας Ζαΐμης , Πρέσβης επι τιμή Ιωάννης Χρυστοφίλλης , ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της (ΝΔ) Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλφρέντο Σαλτιέλ επιχειρηματίας πολιτευτής της ΝΔ Α΄Αθηνών καθώς και ο Λουκάς Αντώναρος επιχειρηματίας Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. και η χορευτική παραδοσιακή ομάδα της Ιστορικής Σαλαμίνος του Μανώλη Καπετανάκη.

Δείτε φωτογραφίες:Σημειώνεται, ότι το διεθνές ίδρυμα «Σαλαμίς» έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες από τον Χρήστο Μαριδάκη και τώρα έχει πάρει το τιμόνι ο γιος του Κυριάκος Μαριδάκης. Στόχος ο ίδιος: η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Σαλαμίνας, της ιστορίας της και του μηνύματος της Ναυμαχίας που διέσωσε την Ευρώπη από την περσική λαίλαπα.

Τον τελευταίο καιρό το ίδρυμα πράγματι έχει γίνει διεθνές, καθώς συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες και πλέον έχει αναγνωριστεί ως ίδρυμα το οποίο δείχνει ότι δύναται να προσφέρει στην Σαλαμίνα και την ιστορία. Άλλωστε οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που έγιναν χθες από δεκάδες πρεσβείες, αποτελεί ένα δείγμα το πόσο ανταποκρίνεται στις εξαγγελίες του το διεθνές ίδρυμα «Σαλαμίς».

Πηγή: typospeiraiws.gr

Διαβάστε ακόμη:


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 21:19