Στον Άρειο Πάγο καταθέτει αυτή την ώρα η πρώην εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Την ώρα που μπαίνουν στο στόχαστρο οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis μετά την άρνησή τους να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η κ. Δημητρίου καλείται να πει αν γνωρίζει την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» και αν αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει στον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κ. Δημητρίου κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Novartis με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στη συμπληρωματική του κατάθεση ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος την έβαλε στο «κάδρο» της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές ιδιαίτερα σημαντική λόγω του θεσμικού ρόλου της την περίοδο που είχε την εποπτεία της έρευνας ο κ. Αγγελής. Μάλιστα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, οι καταγγελίες του οποίου αποτέλεσαν την αφετηρία για την έρευνα στον Άρειο Πάγο, εμφανίζεται να έχει καταθέσει πως η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε με στόχο την προφυλάκιση τριών πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της υπόθεσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης