Καταθέσεις-φωτιά για τον ψευτογιατρό: Έδινε χυμό με παντζάρι και σκόρδο σε καρκινοπαθή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 12:18
Καταθέσεις-φωτιά για τον ψευτογιατρό: Έδινε χυμό με παντζάρι και σκόρδο σε καρκινοπαθή

Την πορεία προς το θάνατο του καρκινοπαθούς πατέρα του που εμπιστεύτηκε τα βότανα και τις «ανορθόδοξες» μεθόδους του ψευτογιατρού, του «ογκολόγου Dr Kontos», όπως τους συστηνόταν, περιέγραψε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο γιος του ασθενούς ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια.

Ξεσπώντας σε λυγμούς, ο μάρτυρας μίλησε για τις ψεύτικες υποσχέσεις που τους έδινε ο «Dr Kontos» για να θεραπευτεί ο πατέρας τους από τον καρκίνο στον πνεύμονα εγκαταλείποντας τους γιατρούς του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δεν μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μία ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα».

»Ο ψευτογιατρός παρουσιάστηκε ως ογκολόγος που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Έτσι, σε επόμενη επικοινωνία με τον γιο του ασθενούς, ο ψευτογιατρός τούς συνέστησε να σταματήσει ο πατέρας του τις χημειοθεραπείες. «Είναι δύσκολη περίπτωση, αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε “αν κάνει αυτά που θα του δώσω”. Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δική του μέθοδο θα ενισχυόταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πώς βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη, αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μην πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο μάρτυρας, εξηγώντας ότι ακούγοντας αυτά τα λόγια άρχισε να ελπίζει.

«Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό. Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω “τι βότανα είναι αυτά, να τα μαζέψω εγώ” και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριό του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς, με παντζάρι και σκόρδο, του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από το ξεκίνημα τα κύτταρα» περιέγραψε ο μάρτυρας, που συνάντησε από κοντά τον γιατρό στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του παρέδωσε τα 7.200 ευρώ.

Ακόμη και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη επικαλέστηκε στον γιο του ασθενούς ο ψευτογιατρός για να γίνει πιστευτό το «αφήγημά» του, υποστηρίζοντας ότι «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμά της». «Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα. Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζουγλάκη, τον οποίο μας είχε προτείνει για κάποιες εξετάσεις. Ο Ζουγλάκης μου είπε: “Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός”».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου και ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο, γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δεν γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του πατέρα του μάρτυρα όλο και επιδεινωνόταν, μέχρι που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρωνόταν στον πνεύμονα του ασθενούς.

Ακόμη και την ώρα που ο 16χρονος γιος της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, υποτροπίαζε, ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός» την καθησύχαζε και της έταζε πως θα γίνει καλά. 20 κιλά μέσα σε δύο μήνες έχασε το 16χρονο αγόρι, ακολουθώντας τις μεθόδους του 48χρονου «ψευτογιατρού» και στο τέλος, κατέληξε με κώμα στο νοσοκομείο. Ο 16χρονος πέθανε κι η μητέρα του ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει πως εξαπατήθηκε, πως πίστεψε τα «ψεύτικα» λόγια του κατηγορουμένου. «Μη φοβού», της επαναλάμβανε ο Dr Kontos μέχρι που το παιδί της έκλεισε τα μάτια του για πάντα.

Η κατάθεση της μητέρας στο δικαστήριο ήταν σπαρακτική. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η γυναίκα κατηγορεί πια τον εαυτό της που εμπιστεύτηκε τον κατηγορούμενο. «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα. Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έφτασε στον «ψευτογιατρό» από μία δικηγόρο η οποία της τον σύστησε. «Έμαθα από αυτόν από δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ., μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Το ότι μου τον σύστησε δικηγόρος, ήταν για μένα καθοριστικό Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, Έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;».

22.000 ευρώ έβαλε στην τσέπη ο «ψευτογιατρός» από τον 16χρονο για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που του έλεγε να κάνει.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως όταν το παιδί της υποτροπίασε, ο «ψευτογιατρός» τους διαβεβαίωνε πως «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά». Κι όμως, η μητέρα του 16χρονου είπε πως «Γερμανοί και Γάλλοι ήθελαν επανέλεγχο. Ο κατηγορούμενος όμως μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα»».

Ο 16χρονος άρχισε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» ωστόσο όπως περιέγραψε η μάρτυρας άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

«Ο γιος μου, μου έλεγε πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο μου. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

Η μάρτυρας γνώρισε όπως είπε στον «ψευτογιατρό» και την οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

Ο «ψευτογιατρός» του έλεγε όπως περιέγραψε η μάρτυρας ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα ενώ ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 13:17