Aνοιχτή παραμένει η υπόθεση του Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο στις 25 Νοεμβρίου 2017 καθώς την πόρτα του εισαγγελέα της Κω πρόκειται να περάσουν τέσσερις μάρτυρες.

Πρόκειται για τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου φοιτητή και δύο διασώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι τέσσερις μάρτυρες επιμένουν πως κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών που έψαχναν τον Νικόλα Χατζηπαύλου, δεν τον εντόπισαν στο σημείο, όπου τελικά βρέθηκε νεκρός.

Παράλληλα, η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή έχει καταθέσει, όπως μετέδωσε το Star, δύο αιτήματα στον εισαγγελικό λειτουργό.

Το πρώτο είναι να καταθέσει -εκτός από τους τέσσερις μάρτυρες- και ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος κάνει λόγο για ασφυκτικό και βίαιο θάνατο του 21χρονου. Το δεύτερο αίτημα της οικογένειας είναι να γίνει αναπαράσταση στον βράχο, από όπου φέρεται να έπεσε ο Χατζηπαύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σημάδια στα χέρια

Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα Espresso, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, τον οποίο έχει προσλάβει η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή, στη φωτογραφία ο 21χρονος φέρει συμμετρικά σημάδια στα χέρια, που δείχνουν ότι μάλλον ήταν δεμένος.

«Μαζί με τον συνεργάτη μου, Γιώργο Μανίκα, διαπιστώσαμε πως υπάρχει μια συμμετρική περίδεση και στους δύο καρπούς και ένα αιμάτωμα, από τα οποία μπορεί να εξάγει κανείς πολλά συμπεράσματα. Το παιδί φορούσε μόνο ένα κομποσκοίνι, το οποίο βρέθηκε. Η περίδεση στα χέρια είναι πολύ μεγαλύτερη σε πάχος από το κομποσκοίνι».

Καμία αμφιβολία

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μαζί με τον δικηγόρο από την Κω και εξαιρετικό συνάδελφο, Κωνσταντίνο Ασλάνη, καταθέσαμε στον κ. Εισαγγελέα φωτογραφικό υλικό, από το οποίο αποδεικνύεται χωρίς καμία αμφιβολία πως ο θάνατος του 21χρονου δεν οφείλεται σε πτώση, όπως η αρχική ιατροδικαστική έκθεση άφησε να εννοείται».

«Το φωτογραφικό αυτό υλικό δείχνει ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου, ύστερα από μία πιθανώς άτυχη συνάντηση, χτυπήθηκε και μετέπειτα δέθηκε, με βάση τα ορατά δια γυμνού οφθαλμού σημάδια περίδεσης», συνέχισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης