Ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου με πρώτο τον Νικόλαο Μαϊτό προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, που είχε διενεργήσει τους σχετικούς ελέγχους και είχε συντάξει το αρχικό πόρισμα για τις επίμαχες μεταβιβάσεις ακινήτων.

Αναφερόμενος στην αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο μάρτυρας επεσήμανε τις γκρίζες ζώνες που υπάρχουν σε μια σειρά ασυνήθιστες πρακτικές που ακολουθήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών ήταν και το γεγονός ότι η Βίκυ Σταμάτη εμφανίστηκε να αγοράσει το ακίνητο σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική του αξία και αυτό παρότι επρόκειτο για ένα πολυτελές ακίνητο που ο εκτιμητής της Eurobank στην πραγματογνωμοσύνη του δεν μπορούσε να το συγκρίνει με κανένα άλλο κτήριο στην Αθήνα παρά μόνο με το Προεδρικό Μέγαρο. «Όταν έχεις ένα ακίνητο σε τέτοιο σημείο που κάνει 3.300.000 ευρώ δεν μπορεί να το πουλάς κάτω από την αντικειμενική του αξία και να μην μένει τίποτα στην τσέπη του ιδιοκτήτη» ανέφερε.

Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση οι εταιρίες που μεσολάβησαν μέχρι το ακίνητο να περάσει στην κατοχή της οικογένειας Τσοχατζοπούλου ήταν οι offshore εταιρίες ΤΟΡΚΑΣΟ και ΝΟΜΠΙΛΙΣ πίσω από τις οποίες φέρεται να βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για εικονικές αγοραπωλησίες που τα χρήματα δίνονταν σε μετρητά εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου. Επίσης επεσήμανε το γεγονός ότι η Βίκυ Σταμάτη για όλα αυτά δήλωνε πλήρη άγνοια, παραπέμποντας για όλα στο σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 15.00 διεκόπη η διαδικασία για την Παρασκευή οπότε και θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης