Βαριά καταδίκη επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας για τους κατηγορούμενους σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, με αποτέλεσμα αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών η αδελφή του βασικού κατηγορουμένου να ξεσπάσει στις τζαμαρίες του Δικαστικού.

Το ΜΟΔ συνεδρίασε χθες σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της 11ης Φεβρουαρίου και απολογήθηκαν οι πέντε ρομά που κάθονταν στο εδώλιο. Ο ένας εξ αυτών, ο Δ.Β. ήταν ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, καθώς τον βάρυνε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούνταν για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον βασικό κατηγορούμενο, αλλά και στους υπόλοιπους, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών στον καθένα. Στον δεύτερο κατηγορούμενο και τις δύο γυναίκες έκανε δεκτό το αίτημα να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό για τον πρώτο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος και πήρε εκ νέου το δρόμο για τη φυλακή. Ο τρίτος αθωώθηκε.

Η έκδοση της απόφασης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αδελφής του βασικού κατηγορουμένου, η οποία ξέσπασε σε φωνές και στη συνέχεια έσπασε τρεις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί τη συνέλαβαν και σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Πηγή: patrisnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης