Ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών με εκτιτέα τα 25 χρόνια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την αποπλάνηση δύο μικρών μαθητριών του, 10 και 9 ετών, στο Ωδείο, πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δράκο, ο οποίος δίδασκε σε ωδείο της βορειοανατολικής Αττικής. Ο καταξιωμένος μουσικός, συνελήφθη στις 31-8-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο μουσικό ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της αποπλάνηση ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.


Ο φλαουτίστας μετά την καταδίκη του, οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς οι δικαστές, κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση που θα ασκήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας η οποία ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια.».

Την «αρρωστημένη» δράση του μουσικού είχαν καταγγείλει τα δύο κορίτσια με πρώτη τη 10χρονη μαθήτριά του η οποία , όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της, φοβάται ακόμη και σήμερα και δεν μπορεί ούτε να κοιμηθεί τα βράδια με σβηστό το φως. «Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε, ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» ανέφερε ο πατέρας της συμπληρώνοντας πως η μικρή εξακολουθεί να έχει άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. «Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της» κατέθεσε ο πατέρας της 10χρονης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης