Καταδικάστηκε για μία φατσούλα (emoticon) στο Facebook - Τι συνέβη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 10:41
Καταδικάστηκε για μία φατσούλα (emoticon) στο Facebook - Τι συνέβη
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επιβλήθηκε σε κάτοικο του Βόλου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, για τη χρήση χαμογελαστής φατσούλας (emoticon) στο Facebook, απόφαση που δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο.

Η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη, σε βάρος του οποίου Βολιώτισσα επαγγελματίας είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου απαγορεύτηκε στον Βολιώτη να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία.

Η επαγγελματίας, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook διαφήμιση της επιχείρησής της και ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με ένα emoticon που γελούσε. Και μόνο αυτή η φατσούλα ήταν αρκετή για να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου…

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας.

Το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 12:01