Ολοκληρώθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης η ακροαματική διαδικασία  στην υπόθεση της εξύβρισης της ειδικευόμενης ιατρού Solace Akpevwe Godwin, από 57χρονο ασθενή.  

Ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος, πρώην διευθυντής τράπεζας, στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν είναι ρατσιστής, θαυμάζει το Νέλσον Μαντέλα, ενώ οι γονείς του ήταν μετανάστες στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ζήτησα να με εξετάσουν και μου είπαν να περιμένω. Στη συνέχεια με εξέτασαν. Δε θυμάμαι να χρησιμοποίησα τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς. Σε κάθε περίπτωση ζητώ συγνώμη. Θα ζητούσα συγνώμη όχι μόνο από τη γιατρό, αλλά κι από τη νοσηλεύτρια ή την καθαρίστρια, αν έλεγα κάτι τέτοιο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Με γνωρίζουν όλοι στη Δυτική Μακεδονία».

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της ειδικευόμενης ιατρού, η οποία αφού αφηγήθηκε στο δικαστήριο τα όσα συνέβησαν, ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν και εκείνη εξύβρισε τον κατηγορούμενο. Η γιατρός παραδέχτηκε ότι του είπε: «μα…κα θα σε καταγγείλω», όταν εκείνος χρησιμοποίησε τους ακραίους χαρακτηρισμούς  για «Χίτλερ» και «σαπούνια».

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης, οι δικηγόροι των δύο πλευρών, κατόπιν συνεννόησης, συμφώνησαν ο κατηγορούμενος να ζητήσει συγνώμη και να γίνει αποδεκτή, όμως η εισαγγελέας δε δέχτηκε αυτό το συμβιβασμό, θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος είχε πλήρη διαύγεια των λεγομένων του και πως οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί δεν ήταν τυχαίοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. 

Μετά το πέρας της δίκης η νεαρή γιατρός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, δηλώνοντας ικανοποιημένη με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του 57 χρονου.

Παράλληλα, η κα Solace Akpevwe Godwin μίλησε για πολλά ζητήματα, ενώ σημείωσε πως κι άλλες φορές δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια.

Με πληροφορίες από το kozan.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη ρατσιστική επίθεση σε έγχρωμη γιατρό: «Σας χρειάζεται Χίτλερ και… σαπούνι», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 18:39

Η γιατρός που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση: «Έμεινα “κόκκαλο” με αυτό που άκουσα», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 23:12

Στο εδώλιο για εξύβριση ο ασθενής που είπε σε γιατρό «σας χρειάζεται Χίτλερ και… σαπούνι»,Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 08:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης