Καταδικάστηκε ο «αρχηγός» των φυλακών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 23:33
Καταδικάστηκε ο «αρχηγός» των φυλακών
Στις φυλακές επικρατεί ο «νόμος του φόβου και της σιωπής», ήταν η επισήμανση της εισαγγελέως Βόλου, Νίκης Μπόλλη, από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αγορεύοντας στη δίκη έγκλειστου των φυλακών Λάρισας για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος πρώην συγκρατουμένου του.

Η ιστορία πρώην κρατουμένου των φυλακών και ο κίνδυνος να πληρώσει ακόμη και με τη ζωή του την άρνηση απέναντι σε «καψόνια» συγκρατουμένου του, ο οποίος φαίνεται ότι αναζητούσε για το πρόσωπό του αρχηγικό ρόλο στο θάλαμο των φυλακών, είναι από τις ελάχιστες που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κάγκελα σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο φυλακισμένος, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρνήθηκε στην απολογία του όσα του αποδόθηκαν, ενώ κανείς από τους μάρτυρες –αν και υπήρξαν αντιφάσεις- δεν επιβεβαίωσαν όσα, ένα από τα μαρτυρικά βράδια μέσα στη φυλακή, είχε βιώσει ο μηνυτής, όταν δεν δέχθηκε, όπως του ζήτησαν, να «χορέψει πάνω στο τραπέζι».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και περιστάσεις που επικρατούν γενικά στις φυλακές, οι οποίες εμποδίζουν τις περισσότερες φορές την έρευνα και τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή 3,5 ετών κάθειρξης και επέστρεψε στις φυλακές, καθώς συνεχίζει να εκτίει ποινή για άλλα αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αξίωνε για τον εαυτό του τον «αρχηγικό» ρόλο στο θάλαμο, στον οποίο συγκρατούμενος το 2006 ήταν ο μηνυτής.

Με συνεχείς ύβρεις, χτυπήματα και απειλές υποχρέωνε τον συγκρατούμενό του να κάνει διάφορες εργασίες, όπως να καθαρίζει, να ετοιμάζει καφέ, να μεταφέρει φαγητά, ακόμη και να τον «διασκεδάζει», χορεύοντας στο τραπέζι.

Στο τέλος του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς ο... υπηρέτης του «αρχηγού» αρνήθηκε να χορέψει, όπως του ζήτησε ένα βράδυ.

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να τον «συνετίσει», τον άρπαξε με βία από το κρεβάτι του και τον έσυρε στην τουαλέτα του θαλάμου. Έφτιαξε με τη χρήση κομμένης λωρίδας σεντονιού αυτοσχέδια θηλιά, έδεσε την άκρη σε ψηλό σημείο και ανέβασε τον συγκρατούμενό του σε καρέκλα. Αφού πέρασε τη θηλιά από το λαιμό του τράβηξε την καρέκλα, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να κρεμαστεί για μερικά δευτερόλεπτα στο κενό.

Τελευταία στιγμή τον άρπαξε άλλος κρατούμενος, κόβοντας το σεντόνι. Αφού ο παθών ανέκτησε τις αισθήσεις του, ο κατηγορούμενος απαίτησε να κρατήσει την αναπνοή του, πιέζοντας το λαιμό του, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Σε κατάσταση τρόμου και φόβου τον οδήγησε στον κύριο θάλαμο. Η «τιμωρία» για την άρνησή του να χορέψει στο τραπέζι για να τον διασκεδάσει δεν είχε λήξει.

Ο κατηγορούμενος κατέβασε το παντελόνι του και αφού ανάγκασε τον συγκρατούμενό να γονατίσει μπροστά του αξίωσε να του φιλήσει τα γεννητικά του όργανα για να «ξεχαστούν όλα», όπως του είπε. Όταν εκείνος αρνήθηκε, άρχισε ο ξυλοδαρμός του.

Τα περιστατικά κατήγγειλε ο κρατούμενος και επεδίωξε να αλλάξει θάλαμο κράτησης, όπως και έγινε. Δύο μήνες μετά ζήτησε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να «αποσύρει» τη μήνυσή του, χωρίς όμως να αναιρεί το ουσιαστικό περιεχόμενο των καταγγελιών του.

Η «ομερτά» τηρήθηκε και σε αυτή την περίπτωση. Στις καταθέσεις τους οι υπόλοιποι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν τίποτα από τα καταγγελλόμενα.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 23:33