Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση ο επ. καθηγητής του ΤΕΙ Μαιευτικής για ασέλγεια κατά φοιτητριών του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, 14:20
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση ο επ. καθηγητής του ΤΕΙ Μαιευτικής για ασέλγεια κατά φοιτητριών του

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο γυναικολόγος-επίκουρος καθηγητής μαιευτικής στο ΤΕΙ της Σίνδου, για το αδίκημα της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή».

Η πολύκροτη δίκη, που έγινε παρουσία δεκάδων ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας έξω από τα δικαστήρια, ολοκληρώθηκε και ο επίκουρος καθηγητής τιμωρήθηκε με 2 χρόνια για την κάθε κοπέλα που έκανε την αρχική μήνυση, δηλαδή σύνολο 6 χρόνια που κατά συγχώνευση έπεσαν στα 4. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκαν επίσης ελαφρυντικά.

Ο επίκουρος καθηγητής, που αναμένεται να υποβάλλει έφεση, καλούσε τις φοιτήτριες του για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και ασελγούσε σε βάρος τους. Συνολικά, εννέα φοιτήτριες καταγγέλλουν τον γυναικολόγο, ενώ στο εδώλιο τον «στέλνουν» επίσης και τρεις πελάτισσες του, για σεξουαλική παρενόχληση.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο των φοιτητριών, Παναγιώτη Λογγινίδη, ο οποίος μας σχολίασε την απόφαση:

 

 

Σημειώνεται ότι οι δικαστικές περιπέτειες για τον επίκουρο καθηγητή δεν τελειώνουν εδώ, καθώς εκκρεμούν οι καταγγελίες από 4 ακόμα φοιτήτριες, με την κατηγορία αυτή τη φορά να έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

 

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του zougla.gr:

Πηγή: grtimes.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, 14:55