Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης πρώην οικονομικός διαχειριστής του πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις δικαστικές αρχές ο πρώην υπάλληλος του πανεπιστημίου υπεξαίρεσε από το ταμείο του ιδρύματος το ποσό των 19.478, 77 ευρώ. Ο ίδιος μεταξύ άλλων στην απολογία του παραδέχτηκε τις πράξεις που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι προχώρησε στην υπεξαίρεση λόγω σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετώπιζε στενό συγγενικό του πρόσωπο. Ωστόσο ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα που ο ίδιος ομολογεί ότι υπεξαίρεσε από το ταμείο του πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «τρύπα» στο ταμείο αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2012 όταν κατηγορούμενος πήρε αναρρωτική άδεια και τον αντικατέστησε μία άλλη υπάλληλος του πανεπιστημίου η οποία και ανακάλυψε την υπεξαίρεση των χρημάτων έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε. Τότε συνέταξε άμεσα αναφορά προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια υποβλήθηκε μήνυση προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες σε βάρος του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού υπαλλήλου. Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικής διαχείρισης του πανεπιστημίου «Μακεδονία» έβαλε χέρι σε μετρητά που βρίσκονταν σε μετρητά και προέρχονταν από παράβολα είσπραξης που αφορούσαν στην περίοδο από το Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και το Μάιο του 2012. Επίσης όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο σε βάρος του πανεπιστημιακού υπαλλήλου ένα μέρος των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν προέρχονται και από εκκρεμή χρηματικά εντάλματα του 2010.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του πανεπιστημίου Μακεδονίας υποστήριξε ότι προχώρησε στην υπεξαίρεση καθώς στενό συγγενικό του πρόσωπο είχε χρέη από τοκογλυφικές συναλλαγές τονίζοντας μάλιστα ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει και αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της. Όπως είπε αυτή η ενέργεια τον «ταρακούνησε» και λόγω αυτής της πράξης αποφάσισε να βάλει χέρι στο ταμείο του πανεπιστημίου για να βοηθήσει την αδερφή του.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α.Α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης