Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ανακοίνωσή της καταδικάζει την «άνανδρη» βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και κάνει λόγο για «τυφλό χτύπημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της συναδέλφισσαςς Διευθύντριας στην Δ.Φ. Κορυδαλλού κ. Μ.Σ που έγινε σήμερα 7/6/2013 τα ξημερώματα, από άγνωστους έξω από το σπίτι της.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική, την πολιτική εγκατάλειψη και την μη ανάληψη ευθυνών από τους υπεύθυνους για την λειτουργία των Ελληνικών φυλακών.

Καταγγέλλουμε επίσης τον ιδιότυπο ρατσισμό που υφιστάμεθα ως εργαζόμενοι στις Ελληνικές φυλακές καταλογίζοντάς μας οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει σε αυτές. Αν όχι από όλους, από τους περισσότερους. Πολιτεία, Κυβέρνηση, Κόμματα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Κεντρικής Υπηρεσίας, δημοσιογράφους κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τρόπο αυτό και μετά την σημερινή βομβιστική επίθεση είναι φανερό ότι μας παραδίδουν βορά στις ορέξεις διαφόρων τυχάρπαστων που θεωρούν ότι με βόμβες μπορούν να απαντήσουν στα αδιέξοδά τους.
Η αδιαμφισβήτητη ηθική, η υπηρεσιακή αρτιότητα και η με κάθε τρόπο καθημερινή έκφραση της ανθρωπιάς εκ μέρους της συναδέλφισσας Διευθύντριας είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα τυφλό χτύπημα.

Αν το χτύπημα αυτό δεν ήταν συμβολικό τότε εκτός από τους σαφώς εξωγενείς φυσικούς αυτουργούς του, θα πρέπει να μιλήσουμε και για το ενδεχόμενο και άλλων ηθικών αυτουργών «εσωτερικά».

Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκινήσουμε ουσιαστικά ή επικοινωνιακά τον οποιοδήποτε με την έκφραση των αγωνιών μας και την ανάδειξη των προβλημάτων των φυλακών και ημών των εργαζομένων.

Όταν έναν ολόκληρο λαό τον έχουν κάνει να νιώθει ότι όλη η χώρα του είναι μία μεγάλη φυλακή και αυτός έγκλειστος, είναι σίγουρο ότι οι προσωπικές αγωνίες του καθενός είναι δύσκολο να του επιτρέψουν να σκεφτεί και να συμμετάσχει σε μία συλλογική αγωνία και δράση.

Κυρία Διευθύντρια, αγαπητή συναδέλφισσα κουράγιο! Άλλωστε από το περίσσευμα κουράγιου που όλοι ξέρουμε ότι διαθέτεις, παίρνουμε και εμείς. Άβε Καίσαρες…».

Διαβάστε επίσης:

Σε… τάπερ η βόμβα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 13:20

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης