Καταδίκες χωρίς αναστολή για την υπόθεση Μυλωνά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 13:28
Καταδίκες χωρίς αναστολή για την υπόθεση Μυλωνά
Ποινές κάθειρξης από 22 έτη έως 8 έτη στους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους και αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, με το δικαστήριο να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο σερβιτόρος από την Κρήτη, Ασημάκης Λαζαρίδης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών και δύο μηνών, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σε 13 χρόνια και έξι μήνες καταδικάστηκε ο κρατούμενος Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος εμπλέκονταν ως απλός συνεργός στην απαγωγή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Την ίδια ώρα, ο «ενορχηστρωτής» της απαγωγής, Βασίλης Παλαιοκώστας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και εννέα μηνών για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Εάν και εφόσον συλληφθεί, τότε θα δικαστεί για τα κακουργήματα…

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε ταυτόχρονα τους γονείς και την αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη σε ποινή κάθειρξης 13 μηνών με τριετή αναστολή. Οι ίδιοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά.

Αθώοι κρίθηκαν ο αδελφός του Ασημάκη Λαζαρίδη και ο εξάδελφος του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχοι κατά τον εισαγγελέα για την απαγωγή Μυλωνά, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 15:30.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 13:38