Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Άγρια καταδίωξη μεταξύ αστυνομικών και δύο ανδρών που επέβαιναν σε μηχανή σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα όταν μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της βορειοανατολικής Αττικής παρατήρησε ότι οι επιβαίνοντες μιας μηχανής μάρκας Yamaha XT είχαν ύποπτη συμπεριφορά και τους έκανε σήμα προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ακολούθησαν και ξέκινησε καταδίωξη, η οποία έλαβε τέλος όταν η μηχανή των υπόπτων εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να καταλήξουν στο έδαφος.

Κατά την πτώση η μηχανή πλάκωσε τον έναν εξ’ αυτών, ενώ ο άλλος πέταξε ένα σίδερο στον υπόνομο -χρησιμοποιείται για την θραύση των τζαμιών του παρμπριζ- και επιχείρησε να ξεφύγει. Η προσπάθειά του ωστόσο απέβει άκαρπη καθώς οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπλέκονται σε 50 ληστείες – Αναζητείται συνεργός

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι δύο άνδρες, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται, φέρονται να εμπλέκονται σε σωρεία κλοπών και ληστειών, οι οποίες σε αριθμό προσεγγίζουν συνολικά τις 50!

Το πεδίο δράστης τους, με βάση τα περισσότερα περιστατικά, εστιάζεται στις περιοχές του Χαλανδρίου, της Νέας Ιωνίας και των Βριλλησέων, ενώ αυτό που τους πρόδωσε είναι η μηχανή και η ενδυμασία τους.

Ειδικότερα, όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, το κέντρο της αστυνομίας έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις στις οποίες γίνεται λόγος για ίδιου τύπου και ίδιου χρώματος μηχανή. Παράλληλα, στις καταγγελίες που έχουν γίνει, υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες όσον αφορά και στην ενδυμασία των δύο αναβατών.

Να προστεθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην συμμορία συμμετέχει και τρίτο άτομο το οποίο ήδη αναζητείται. Αυτό προέκυψε αφενός από παλαιότερα περιστατικά που ήθελαν οι δράστες να είναι τρεις και όχι δύο, όσο και από την -εν τέλει- επιβεβαίωση των ίδιων των συλληφθέντων, καθώς φέρονται να έχουν ομολογήσει ότι υπάρχει και τρίτο άτομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης