Καταγγελία – σοκ στη zougla.gr. Πατέρας καταγγέλλει ότι ένας γιατρός και ένας τρόφιμος κλινικής ψυχικής υγείας βίασαν τον ανάπηρο γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του κυρίου Δημήτρη Λιάκου, Αντώνης, είναι 35 ετών και νοσηλεύεται στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ) στα Σέρβια Κοζάνης, καθώς αντιμετωπίζει αναπηρία 67%.

Όπως θα τον ακούσετε να καταγγέλει, ο γιος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο σήμερα το πρωί και του είπε ότι χθες βράδυ ένας γιατρός και ένας ακόμη τρόφιμος του οικοτροφείου εισέβαλαν στο δωμάτιό του και, αφού τον ακινητοποίησαν, τον βίασαν από κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως ο κ. Λιάκος επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Σερβίων και ανέφερε το περιστατικό.

Ωστόσο, έως και αυτή την ώρα δεν έχει κατορθώσει να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο του ιδρύματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ο 35χρονος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ για την καταγγελία έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας Κοζάνης.

H δικηγόρος της κλινικής, κ. Βασιλική Κωσταβάρα μιλώντας στη zougla.gr ανέφερε ότι ο 35χρονος δήλωσε στην κατάθεσή του ότι συναίνεσε στην σεξουαλική πράξη.

Σε ερώτησή μας βέβαια αναφορικά με το εάν σε μια κλινική ψυχικής υγείας είναι καθόλα φυσικολογικό και νόμιμο ένα τέτοιο περιστατικό, μας απάντησε πως οι τρόφιμοι έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι επιθυμούν.

Η ΕΨΥΚΑ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που λειτουργεί από το 1990 στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και στη Δυτική Μακεδονία, και η οποία χρηματοδοτείται 100% από το κράτος και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.

Κύρια αρμοδιότητά της είναι η αποασυλοποίηση χρόνιων ασθενών από διάφορα ψυχιατρικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

(Πρώτη καταχώρηση 9 Ιουλίου 2009, 14:27)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης