«Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν». Απ’ ό,τι φαίνεται η παροιμία αυτή ταιριάζει απόλυτα στο περιστατικό που φέρνει στο φως η ηλεκτρονική μας εφημερίδα και έχει να κάνει με τον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα όπως μας κατήγγειλε κα Κατερίνα Δημητρίου, την Τετάρτη 7/9 χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αττικό έπειτα από έντονους πόνους που ένιωσε. Εκεί αρχικά την υπέβαλαν σε εξετάσεις αίματος triplex και σε υπέρηχο κάτω κοιλίας. Εν συνεχεία, αποφασίστηκε να της γίνει μία απλή ακτινογραφία κάτω κοιλίας, η οποία στοίχισε -ούτε λίγο ούτε πολύ- 316 ευρώ, παρά την επίδοση του αντίστοιχου παραπεμπτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι μία ακτινογραφία με παραπεμπτικό δεν ξεπερνά το ποσό των 30 ευρώ.

Όταν η καταγγέλλουσα συνειδητοποίησε την παράλογη χρέωση, απευθύνθηκε στην υπάλληλο εργαστηρίου, η οποία και την καθησύχασε λέγοντας της πως κατά πάσα πιθανότητα έχει γίνει λάθος. Μάλιστα την παρακίνησε να επιστρέψει στην διοικητικό υπάλληλο που εξέδωσε την εντολή διενέργειας ακτινογραφίας, ούτως ώστε να βρει το δίκιο της. Σύμφωνα με τη καταγγελία, η διοικητική υπάλληλος της απάντησε απαθέστατα πως δεν έχει γίνει κανένα λάθος και πως αυτή είναι η χρέωση που της αναλογεί.

Στο ζήτημα παρενέβησαν και παρευρισκόμενοι γιατροί οι οποίοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν η κα Δημητρίου απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ, οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να βρουν τη χρέωση και επομένως θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις 20 Οκτωβρίου για να αποδειχθεί τι ακριβώς έχει γίνει.

Ύστερα από την περιγραφή αυτής της κωμικοτραγικής κατάστασης, η κα Δημητρίου κατέληξε λέγοντας: «νομίζω πως ή το νοσοκομείο κλέβει τον ασφαλιστικό μου φορέα ή ο ΕΟΠΥΥ κλέβει τους ασφαλισμένους και το κράτος γενικά, ή νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ κλέβουν όλους εμάς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης