Μετά τη φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει παιδιά γυμνασίου να κάνουν μάθημα σε παγκάκια, μία νέα καταγγελία αποδεικνύει το μέγεθος της απίσχνασης που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας.

Μπορεί η κόντρα υπουργείου Παιδείας- Εκκλησίας να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουν τέλος. Αυτό αποδεικνύεται και από μία καταγγελία που έφτασε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα από μαθήτρια του 8ου ενιαίου Γυμνασίου-Λυκείου που εδρεύσει στα Κάτω Πατήσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και φτάνουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, το σχολείο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης. Το αποτέλεσμα είναι το σχολείο να υπολειτουργεί, μαθήματα να ακυρώνονται, και οι μαθητές να μένουν πίσω στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, καθηγητές πρότειναν στα παιδιά να βοηθήσουν στις εργασίες ανακαίνισης. «Έχω δει παιδιά την ώρα που εμείς κάνουμε μάθημα, ενώ θα έπρεπε να είναι και αυτά σε τάξη, να κουβαλάνε πράγματα και να βοηθάνε καθηγητές» τονίζει η καταγγέλλουσα.

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, καθώς πρόκειται να υπάρξει επίσπευση και εντατικοποίηση των μαθημάτων ούτως ώστε να πληρωθούν τα κενά. Όπως είναι λογικό οι μαθητές έχουν φτάσει στα όριά τους. «Είναι δίκαιο αυτό που γίνεται; Επειδή το κράτος είναι μπάχαλο, να μείνουμε εμείς πίσω και στο τέλος να φορτωθούμε όλα τα μαθήματα μαζεμένα;» αναφέρει χαρακτηριστικά η 15χρονη μαθήτρια.

Η καταγγέλλουσα κατέληξε λέγοντας ότι: «Αφενός είναι ωραίο το σχολείο που φοιτούμε να το βλέπουμε να αλλάζει, αφετέρου υπήρχε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να τα κάνουν, ενώ αντίθετα τώρα «θα πληρώσουμε εμείς την νύφη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη φωτογραφία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης