Καταγγελία Θ. Πελεγρίνη για κατάλυση του ασύλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 16:53
Καταγγελία Θ. Πελεγρίνη για κατάλυση του ασύλου
Επιστολή απέστειλε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, καταγγέλλοντας τη χρήση χημικών και κροτίδων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα κάνει λόγο για κατάλυση ασύλου, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών.

Η zougla.gr δημοσιεύει την επιστολή:

Προς
τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως,
κ. Γεώργιο Παπανδρέου Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011


Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Εισαγγελίας Αρείου Πάγου
κ. Ιωάννη Τέντε

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουν την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το Πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών.

Η ενέργεια αυτή μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας.

Μετά τιμής

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 17:21