Καταγγελία για παράτυπο σωματικό έλεγχο από αστυνομικό έκανε ο κρατούμενος απεργός πείνας Αργύρης Ντάλιος. Σε επιστολή που απέστειλε στο zougla.gr, ο κ. Ντάλιος μιλά για «εξευτελιστικό» και «ταπεινωτικό» έλεγχο που δέχτηκε κατά την προσέλευσή της η σύντροφός του, στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα 3/4 και ενώ διανύω την 33η ημέρα απεργία πείνας, δέχτηκα το πρωινό καθιερωμένο μου επισκεπτήριο από τη σύντροφό μου. Επισκεπτήριο που αφορά στην καθημερινή μου φροντίδα και υγιεινή με τη βοήθεια της, αφού μέρα με τη μέρα οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Ενημερωτικά έχει εγκριθεί από την διεύθυνση της φυλακής και του διοικητή της εξωτερικής φρουράς δυνατότητα επίσκεψης-βοήθειας σε 24ωρη βάση σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι.

Όταν λοιπόν έφτασε η στιγμή του τυπικού σωματικού ελέγχου για να εισέλθει στο κελί-θάλαμο είχαμε το πρωτοφανές: Ειδοποιήθηκε γυναίκα-μπάτσος της ομάδα ΔΙΑΣ από τον επικεφαλή αστυνομικό της βάρδιας, η οποία στη συνέχεια προχώρησε σε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ/ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στη σύντροφό μου, κάνοντάς της μάλιστα και ερωτήσεις του τύπου «από που είσαι;», «γιατί σε σταμάτησαν;» κτλ.(προσωπικού περιεχομένου και άσχετες φυσικά με την κατάσταση).

Καταγγέλω δημόσια ένα τέτοιο απάνθρωπο περιστατικό από ένα τσ@γλ@νι της ομάδα ΔΙΑΣ κατόπιν φυσίκά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΗΣ (μπάτσος της βάρδιας του κελιού θαλάμου). Θεωρώ απαράδεκτο συγγενείς και στενά συντροφικά πρόσωπα να υφίστανται είτε σωματικό είτε ψυχολογικό βασανισμό από τα άρρωστα κ@λ@χερα των κάθε λογής μπάτσων. ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντάλιος Αργύρης
Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης