Ακολουθεί η καταγγελία του Γιώργου Τσουνή, πρώην αστυνομικού, στο zougla.gr, με θέμα «Επίσημα  έγγραφα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με ψευδή στοιχειά».

«Επίσημα  έγγραφα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με ψευδή στοιχειά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(όταν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες σιγοντάρουν την αργομισθία…)

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί και έχω αναδείξει σοβαρά θέματα που αφορούν κακή λειτουργία αθλητικών ομοσπονδιών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη από τον Αθλητικό Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, για τον λόγο αυτό λαμβάνω συχνά καταγγελίες που αφορούν αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες και τον τρόπο λειτουργίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγο καιρό έλαβα μια καταγγελία για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν που αφορά στη δημιουργία και αποστολή εγγράφων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με ψευδή στοιχεία που αφορούν στη χορήγηση άδειας στον κ. Αμαριανάκη Σωτήρη ως ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας παμπαίδων.

Τα έγγραφα απευθύνονται προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και προς τον Δήμο Πετρούπολης (όπου υπηρετεί ως δημοτικός υπάλληλος) και αποδεικνύουν ξεκάθαρα την απαράδεκτη  πρόθεση εξαπάτησης του Δημοσίου προκειμένου οι ημέτεροι να λουφάρουν  μετ΄ αποδοχών αλλά και να λαμβάνουν, πέρα από τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του ομοσπονδιακού προπονητή, και ένα χαρτζιλίκι από την ομοσπονδία.

Κάποια από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Στο έγγραφο της ΕΟΠΕ με Αρ. Πρωτ. 6069ΠΜ/ΜΑτζ ξεκάθαρα αναφέρονται ημερομηνίες  προπονήσεων για τις οποίες ζητείται άδεια για τον κ. Αμαριανάκη όπου είναι πραγματικά τραγικό και ολοφάνερο, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές προπονήσεις των αθλητών, βάσει του επίσημου site της ΕΟΠΕ και των κλήσεων προς στους αθλητές. Επίσης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και ενδεικτικό, ότι, μέχρι στιγμής, ο κ. Αμαριανάκης δεν αναφέρεται σε καμία ανακοίνωση της ΕΟΠΕ που αφορά αυτές τις συναντήσεις ή προπονήσεις της ομάδας ενώ δεν συμμετείχε και στην αποστολή της εθνικής ομάδας στο Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παμπαίδων. Αντίθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα εμφανίζεται να προπονεί και να καθοδηγεί κανονικά την ομάδα γυναικών των Μελισσίων (έχοντας μάλιστα μια κακή χρονιά με αποτέλεσμα να λυθεί πρόσφατα η συνεργασία του με το σωματείο).

Οι παμπαίδες είναι όλοι μαθητές άρα, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να λείπουν  τόσες πολλές μέρες τα πρωινά από το σχολείο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινδυνεύουν τα παιδιά από απουσίες. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που οι πραγματικές προπονήσεις τους γίνονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα ή λίγες καθημερινές απόγευμα. Άρα τι ακριβώς έκανε ο κο.Αμαριανάκης όλα τα  πρωινά που έλλειπε από την υπηρεσία του;

Το έγγραφο της ΕΟΠΕ ξεκάθαρα βεβαιώνει ότι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη ο κ. Αμαριανάκης θα συμμετέχει σε προπονήσεις χωρίς να αναφέρεται η ώρα ή η τοποθεσία, ωστόσο βεβαιώνει ότι σε 5 μήνες θα γίνουν 58 προπονήσεις σε εργάσιμες ημέρες δηλ. θα λείπει με κανονική πληρωμή από την εργασία του περίπου 12 εβδομάδες (3 μήνες) στους 5 μήνες.

Στη Διαύγεια ο κ. Αμαριανάκης αναφέρεται ως Β΄ Ομοσπονδιακός προπονητής ενώ στις βεβαιώσεις  της ΕΟΠΕ έχει εξαφανιστεί το Β΄ και αναφέρεται ως Ομοσπονδιακός. Τι σημαίνει Β΄ ομοσπονδιακός; Νομικά έχει τα ιδία δικαιώματα με τον Α΄ Ομοσπονδιακό; Κάθε ομοσπονδία μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό Β΄ ομοσπονδιακών; Μήπως υπάρχουν πολλοί σαν τον κ. Αμαριανάκη που παίρνουν άδειες από τις υπηρεσίες τους χωρίς να δηλώνονται δημόσια και  χωρίς να υπάρχει πραγματικό αντικείμενο; Έχουν δικαιώματα σε πριμ ή μπόνους της ομάδας παρά το ότι δεν πάνε στις προπονήσεις;

Η ΕΟΠΕ θα πρέπει να εξηγήσει επίσης με ποια κριτήρια γίνεται κάποιος Β΄ Ομοσπονδιακός; Είναι θέμα αξιοκρατικής διαδικασίας ή αρκεί να  γνωρίζει κάποιος το  προεδρείο; Πρέπει να σημειωθεί ότι η ξαφνική ανάδειξή του σε ομοσπονδιακό προπονητή, χωρίς καμία σοβαρή προπονητική επιτυχία ή έστω εμπειρία με ομάδες παμπαίδων έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε αρκετούς προπονητές βόλεϊ που τονίζουν ότι η περίπτωση του κ. Αμαριανάκη δεν είναι το μοναδικό κρούσμα εκτός αθλητικού πλαισίου «εξυπηρέτησης» ημετέρων στην ΕΟΠΕ αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Η έρευνά μου έδειξε επίσης ότι οι γνωριμίες του κ. Αμαριανάκη στην Ομοσπονδία είναι τόσο προνομιακές που για την στρατιωτική θητεία του γιου του -και μόνο για εκείνο το διάστημα-, με τις ευλογίες της ΕΟΠΕ, ο γιος του ξαφνικά βρέθηκε σε ομάδα Α΄ εθνικής κατηγορίας έτσι ώστε στον στρατό η θητεία του ήταν εξαιρετικά προνομιακή ως αθλητή υψηλών επιδόσεων υπηρετώντας στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) με όλα τα προνόμια που προβλέπονται για τους διακεκριμένους αθλητές μας.

Κάποια επιπλέον στοιχειά για την δράση του κ. Αμαριανάκη στον χώρο του βόλεϊ:

Με βάση το βιογραφικό του αλλά και αρκετά δημοσιογραφικά άρθρα στο διαδίκτυο, ο κ. Αμαριανάκης έχει υπάρξει προπονητής για πολλά χρόνια σε αρκετές ομάδες βόλεϊ. Δυστυχώς όμως για το ελληνικό δημόσιο έως και πριν από δύο χρόνια τα χρήματα που έπαιρνε ήταν μαύρα, αδήλωτα, άρα αφορολόγητα καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνά μου, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε πάρει νόμιμη άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από την υπηρεσία του. Μέχρι πρόσφατα, εκτός από δημόσιος υπάλληλος ήταν και προπονητής στον Φοίβο Μελισσιών (όπου φυσικά αμειβόταν) αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής της ομοσπονδίας καθώς υπέγραψε με την ΕΟΠΕ σύμβαση με αμοιβή (αλήθεια για ποιες υπηρεσίες αμείβεται αφού δεν προπονεί την εθνική παμπαίδων;).

Υπάρχουν επίσης αρκετά άρθρα όπου φαίνεται πόσο άριστός δημοσιοσχεσίτης είναι  κ. Αμαριανάκης  καθώς πρωτοστατεί σε ανούσιες εκδηλώσεις και σε ανούσιες  βραβεύσεις όλων όσων είχαν ή έχουν σχέση με την Ομοσπονδία, στοχεύοντας πάντα σε προσωπικά οφέλη και ανταπόδοση.  

Συμπεριφορές σαν του κ. Αμαριανάκη δείχνουν την θολή πλευρά του επαγγελματικού αθλητισμού και των ομοσπονδιών και το πως κάποιοι καπηλεύονται τον θαυμασμό του κόσμου για τους παλαίμαχους αθλητές. Με ένα χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό του 1987 συνέχισε κανονικά τα επόμενα χρόνια να παίζει ως επαγγελματίας και να κερδίζει σημαντικά  πόσα.  Όταν τελείωσε την καριέρα του, με αυτό το  χάλκινο μετάλλιο του 1987 και ενώ είχαν περάσει 15 χρόνια, δηλ. το 2002, διορίστηκε στο δημόσιο στο Δήμο Νίκαιας (καθότι δούλευε ήδη ως προπονητής σε ομάδα εκεί) και από τότε το ελληνικό δημόσιο απλά λειτουργεί ως χρηματοδότης του στην παράλληλη προπονητική του δράση. Ο κ. Αμαριανάκης φαίνεται να θεωρεί, ότι, παρά τα τιμητικά προνόμια που έχει ήδη λάβει από το ελληνικό δημόσιο για τη διάκριση του 1987, δεν έχει καμία πραγματική ηθική υποχρέωση ως δημόσιος υπάλληλος απέναντι στο κράτος το οποίο τον τίμησε με διορισμό και τον μισθοδοτεί. Εκείνος ξεκάθαρα συνεχώς ψάχνει τρόπους να ελίσσεται προκλητικά, να εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και να  αμείβεται αργόμισθα σε μια εποχή οικονομικής και ηθικής κρίσης…

Στην διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Τσουνής»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης