Επιβαρύνονται οι πολίτες για την κοπή των άρρωστων φοινικόδεντρων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 09:17
Επιβαρύνονται οι πολίτες για την κοπή των άρρωστων φοινικόδεντρων
«Στον Νομό Ηλείας, όπως γνωρίζετε, έγινε ολοκληρωτική καταστροφή των φοινίκων από το καταστροφικό έντομο, κόκκινο σκαθάρι. Δεν θα σταθώ στις τεράστιες ευθύνες της νομαρχίας και της αυτοδιοίκησης για την εξάπλωση του εντόμου για τις οποίες υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις - συστάσεις της Κομισιόν.

Η καταστροφή που έγινε στις περιουσίες των πολιτών ήταν πρωτοφανής. Το συνεχιζόμενο οικονομικό σκάνδαλο για τους πολίτες είναι το εξής : Η Νομαρχία Ηλείας με έγγραφά της απαιτεί από τους πολίτες (βάσει ενός νόμου του 1952 !!) να κόψουν τα φοινικόδεντρα με δική τους οικονομική επιβάρυνση, που αρχίζει από τα 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 1.500 ευρώ.

Μάλιστα έχει παραπέμψει στον εισαγγελέα πολίτες που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Στη διάθεσή σας σχετικός πίνακας με εργολάβους, που μου έδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, για απευθυνθώ, προκειμένου να μου κόψουν τον φοίνικα, με δική μου χρέωση φυσικά!

Η Κομισιόν σε σχετικό έγγραφο – σύσταση ζητεί τη δωρεάν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κοπή των άρρωστων φοινίκων των πολιτών. Εντούτοις κανείς δεν τη λογαριάζει. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – σαν πρώην ιδρυτής της redweelvil.org – για το σκάνδαλο αυτό που επιβαρύνει τα μέγιστα τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Σ. Ανδριόπουλος

Διαβάστε επίσης:

«Ενέκριναν επιπλέον φυτοφάρμακα για να σώσουν τους φοίνικες» Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

«Αντιδρούν στη χρήση ισχυρών φυτοφαρμάκων στους φοίνικες» Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

«Βρήκαν τρόπο να σώσουν τους ελληνικούς φοίνικες» Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 09:28