Καταγγελία για αστυνομική βία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009, 16:20
Καταγγελία για αστυνομική βία
Τον θάνατο ενός 27χρονου Πακιστανού από τα τραύματα που του προκάλεσαν αστυνομικοί καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα 15 αστυνομικών εισέβαλε τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου στο σπίτι του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, για τον οποίο υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ενός 15χρονου ομοεθνούς του.

Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν, μάλιστα, ότι αρχικά τον έβγαλαν σχεδόν λιπόθυμο έξω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπάει στα σκαλοπάτια, και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο ΑΤ Νίκαιας, το οποίο μετατράπηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, για δύο ημέρες σε χώρο βασανιστηρίων.

Τελικά, την 1η Οκτωβρίου, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά ο φόβος δεν του επέτρεψε να επισκεφθεί νοσοκομείο για να φροντίσει τα τραύματά του.

Από τη μεριά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα, «η αιτία πρόκλησης του οποίου ερευνάται με εργαστηριακές εξετάσεις», χωρίς να απαντά, ουσιαστικά, στις καταγγελίες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009, 16:40