Καταγγελία: Ειδικές δυνάμεις κόβουν το ρεύμα σε σπίτια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:08
Καταγγελία: Ειδικές δυνάμεις κόβουν το ρεύμα σε σπίτια
Μία νέα τακτική για τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια πολιτών καταγγέλλει η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Σύμφωνα με την Ένωση, «ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., όπως το ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών κ. Χρήστος Τσανακτσίδης τόνισε ότι αυτό που ουσιαστικά καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις είναι να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ, τα οποία πηγαίνουν σε σπίτια ώστε να κόψουν το ρεύμα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα αυτού του μέτρου εμφανίστηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

«Αστυνομικοί με περιπολικά έφυγαν για την ενδοχώρα του νησιού, καθώς κλήθηκαν να πάνε σε σπίτι με κλιμάκιο της ΔΕΗ. Όταν έφυγαν, δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή» σημειώνει, ενώ καταγγέλλει ότι είχαν εντολές να συνοδεύσουν κλιμάκια της ΔΕΗ και το 2017.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών

Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο.

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε «διακοπή» του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:08