Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Υποβαθμίζουν την ομάδα ΔΙΑΣ – Τι λέει ο Β. Ντούμας στο zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 13:41
Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Υποβαθμίζουν την ομάδα ΔΙΑΣ – Τι λέει ο Β. Ντούμας στο zougla.gr

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Παρελθόν αποτελεί από το πρωί της Κυριακής το αυτόνομο κέντρο διαβιβάσεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, που λειτουργούσε στην ΓΑΔΑ και συντόνιζε τις κινήσεις και τις ενέργειες των αστυνομικών της πιο μάχιμης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών θα διαβιβάζουν στο ενοποιημένο κέντρο με την Άμεση Δράση Αθηνών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους για αυτή την εξέλιξη, καθώς σημειώνουν πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το ΣΕΦΕΑΑ, το οποίο εξέδωσε χθες και σχετική ανακοίνωση. Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να καταργεί δομές που εξυπηρετούσαν την αποστολή ενός από τους κυριότερους μοχλούς αστυνόμευσης της Αττικής.

«Το κέντρο εκφώνησης των σημάτων της ΔΙΑΣ καταργήθηκε. Είναι πολύ βαρύ πλήγμα για τη ΔΙΑΣ και την αστυνόμευση. Υπήρχαν άλλοι τρόποι να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο έδαφος ή να αξιοποιηθεί αυτό το κέντρο. Τώρα επιφορτίζεται το υπόλοιπο κέντρο της  Άμεσης Δράσης με μονάδες αστυνομικών και ευθύνες που δεν ξέρουμε αν μπορεί να τις διαχειριστεί. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η αποτελεσματικότητα της ΔΙΑΣ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ για την υπόθεση

Η σημερινή ιστορική ημέρα στιγματίζει ως αποφράδα, την Αστυνομία και την κοινωνία, αφού από τις  06:00 τα ξημερώματα σταμάτησε να "χτυπά η καρδιά" του  Α΄ Κέντρου διαβιβάσεων της ΔΙ.ΑΣ. Με διαταγή του Διευθυντή της Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχου Κων/νου Κουτσιβίτη  που ουσιαστικά  υλοποιεί αποφάσεις και κατευθύνσεις του Αρχηγείου, έπεσε ΜΑΥΡΟ  στο ιστορικό κέντρο διαβιβάσεων της ΔΙ.ΑΣ!

Σήμερα ουσιαστικά έπεσε η αυλαία σε ένα σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου σε μια διαδικασία υποβάθμισης, υποτίμησης και αποδυνάμωσης του έργου και της αποστολής των γυναικών και των ανδρών της Ομάδας Δ.ΑΣ.

Δυστυχώς η κυρία Όλγα Γεροβασίλη δεν ανακάλυψε ποτέ σε ποιό υπουργείο ανέλαβε καθήκοντα , επιτρέποντας με τον τρόπο της να «αλωνίζουν» επιχειρησιακά και αστυνομικά ανεπαρκείς , με αποτέλεσμα την τραγική εικόνα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την τραγική εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας από πλευράς εγκληματικότητας .

Το  Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α παρότι οι αποφάσεις της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας έχουν  στόχο να το "στραγγαλίσουν " συνδικαλιστικά στερώντας του Δημοκρατικά στοιχεία  λειτουργίας , να το φιμώσουν μέσα  από κατά παραγγελίαν Ε.Δ.Ε, θα παραμείνει στο πλευρό των Συναδέλφων του διαβεβαίωνοντάς τους  για δικαίωση και ευόδωση των προσπαθειών τους και προσπαθειών μας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 14:29