Ένα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Λαύριο, σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Όλα ξεκίνησαν όταν, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας φάρων, επισκέπτες θέλησαν να εισέλθουν εντός του φαρικού κτηρίου που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Παρά την ύπαρξη ειδικής άδειας επισκεψιμότητας που είχε εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία λόγω του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας, οι επισκέπτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Αρχικά ο άνθρωπος που βρισκόταν εντός του κτηρίου τόνισε ότι ο μόνιμος φαροφύλακας βρίσκεται σε άδεια και ότι ο ίδιος ως υπάλληλος του ναυτικού απλώς παραθέριζε στη περιοχή χρησιμοποιώντας ως κατάλυμα τον φάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης δήλωσε, ήταν αναρμόδιος επί του θέματος ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει ούτε τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας φάρων ούτε την άδεια περί επισκεψιμότητας. Ως εκ τούτου, και ύστερα από την πίεση 40 και πλέον συμπολιτών που θέλησαν να επισκεφτούν τον φάρο, το πολεμικό ναυτικό έστειλε υπάλληλο ώστε να διευθετηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει η ξενάγηση. Ενώ λοιπόν ο αρμόδιος υπάλληλος κατέφτασε, η ξενάγηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση των παρευρισκομένων με τον καθ’ύλην προϊστάμενο, τους τονίστηκε ότι η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά εναλλάξ ανά δύο άτομα για λόγους ασφαλείας.

Παρ’ όλα αυτά ο υπάλληλος που κατέφτασε αρνήθηκε να τους ξεναγήσει και τους ανέφερε ότι μπορεί να επιτρέψει την είσοδο μόνο στο κάτω μέρος του φάρου που αποτελεί οικία, και όχι στο πάνω μέρος όπου υπάρχει και ιστορικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αναγνώστριά μας, το θράσος του δεν σταμάτησε εκεί. Όταν ύστερα από φωνές οι επισκέπτες απαίτησαν τουλάχιστον να ενημερωθούν για την ιστορία του φάρου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του πολεμικού ναυτικού τους απάντησε ότι αρκεί να διαβάσουν την εξωτερική πληροφοριακή πινακίδα.

Τελικά το περιστατικό έληξε νωρίς το μεσημέρι, με τους επισκέπτες να αποχωρούν απογοητευμένοι όχι μόνο λόγω της ακύρωσης της ξενάγησης αλλά κυρίως λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης