Σοβαρές καταγγελίες ακούστηκαν χθες στη Βουλή από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για υπεξαίρεση εγγράφων από το αρχείο του Κέντρου, με στόχο να παγιδευτεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πουλής κατήγγειλε άγριες μεθοδεύσεις γύρω από την εταιρεία security που «φυλάει» το αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το οποίο έκαναν φτερά σημαντικά έγγραφα της περιόδου 2013-2014. Η εταιρεία, αντί να εκδιωχθεί, έλαβε με απευθείας ανάθεση 8 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε μάλιστα εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, με βάση τα οποία το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή της εταιρείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς αυτό να έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το αντίθετο, το διάστημα αυτό έλαβε περί τα 2 εκατ. ευρώ επιπλέον και συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ το τελευταίο 12μηνο.

«Αυτή η εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χώρων όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η καταγγελία έγινε στις 8 Απριλίου 2017 και σύμφωνα με αυτή αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014 κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται σε πλήρη αμηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης