Εξευτελιστικές στιγμές έζησαν σε κρατητήριο στην Κέρκυρα δύο φίλες που θέλησαν να κάνουν μία φάρσα σε Έλληνα.

Οι Σόνα Κόξ και Βίκι Αλμπόουν περνούσαν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα. Στις 24 Αυγούστου, γνώρισαν μία παρέα Ελλήνων στην παραλία και αποφάσισαν να κρύψουν για πλάκα τα ρούχα ενός εξ αυτών, ο οποίος ονομαζόταν Χριστόφορος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αυτή η «αθώα φάρσα» – όπως δηλώνουν οι δύο εικοσάχρονες – είχε πολύ σοβαρή εξέλιξη. Όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, αστυνομικοί τις περίμεναν εκεί και απαίτησαν να επιστρέψουν τα ρούχα του νεαρού, καθώς και ένα ρολόι αξίας 350 ευρώ. Η Σόνα Κοξ ισχυρίζεται ότι ο Χριστόφορος και οι φίλοι του είπαν στις αρχές ότι ακολούθησαν τις κοπέλες στο ξενοδοχείο και τις είδαν να κρατούν τα ρούχα και το ρολόι, μία ιστορία η οποία, κατά την ίδια, είναι ψευδής.

Οι Βρετανίδες κατέληξαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου υποχρεώθηκαν να γδυθούν για να τις ψάξουν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κελί. Η Σόνα Κοξ περιγράφει τις συνθήκες στο κελί ως απολύτως άθλιες: υπήρχαν ακαθαρσίες στο πάτωμα, οι τοίχοι ήταν γραμμένοι με αίμα και τα στρώματα ήταν σάπια. Οι δύο φίλες κατέγραψαν μάλιστα το εσωτερικό του κελιού με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως καταγγέλλουν, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στα βρώμικα στρώματα χωρίς κάποιο κάλυμμα ή μαξιλάρι, ενώ λένε ότι οι αστυνομικοί δεν τις άφησαν να φάνε για μία ολόκληρη μέρα, ενώ τους έδωσαν να πιουν νερό μόνο μία φορά και δεν ήταν καν καθαρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μερικές μέρες, η Κοξ και η Αλμπόουν αφέθηκαν ελεύθερες, αφού χρειάστηκε να πληρώσουν περίπου 1.800 ευρώ για νομικά έξοδα. Η Κοξ περιγράφει την εμπειρία ως «την πιο τρομακτική και τραυματική της ζωής της» και προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες για τη συμπεριφορά που θα συναντήσουν σε περίπτωση που έχουν προβλήματα με τον νόμο στην Ελλάδα.

Πηγή: dailymail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης