Δύο υποθέσεις πολύ σημαντικές στις οποίες καταγγέλλεται για ρουσφέτια και αναξιοκρατικές διαδικασίες, πανεπιστημιακός, έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε δημοσιογραφικά γραφεία και διερευνώνται.

Η πρώτη υπόθεση αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται : «Ασφυκτικές πιέσεις και απειλές από πανεπιστημιακούς και πολιτικούς υπέρ ενός υποψηφίου για μία θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγγέλλει πρόεδρος τμήματος. Πρόκειται για καταγγελία που παραπέμπει στις παθογένειες της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία παρά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο στιγματίζεται και από κρούσματα αναξιοκρατίας και νεποτισμού κατά την επιλογή του ακαδημαϊκού της προσωπικού. Ειδικότερα, σε επιστολή που έχει καταθέσει αρμοδίως πρόεδρος τμήματος του ΕΚΠΑ (από 26/2/2020), δηλώνει ότι «για το έργο ενός από τους υποψηφίους μιας θέσης ΔΕΠ στο τμήμα έχει διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός αναμφισβήτητων λογοκλοπών

Επίσης, η προεδρία του τμήματος συμπληρώνει ότι “πολλοί εκλέκτορες μου μεταφέρουν ότι τους ασκούνται αφόρητες πιέσεις και απειλές, τόσο εκ μέρους γνωστών καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου μας, όσο και από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς παράγοντες, προκειμένου να αγνοήσουν τις διαπιστωμένες λογοκλοπές και να ψηφίσουν υπέρ του”, όπως αναφέρει η επιστολή. Μάλιστα, η ηγεσία του τμήματος αναφέρει ότι και η ίδια έχει δεχθεί απειλές “για μήνυση και δικαστικές διώξεις”, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, “αλλά δεν έτυχα καμίας ανταπόκρισης”».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, o καταγγελόμενος είναι αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη υπόθεση, τον ίδιο αναπληρωτή καθηγητή, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το zougla.gr καταγγέλλει με επιστολή του στο εκλεκτορικό σώμα,  συνάδελφός του από τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη επιστολή,  στο εκλεκτορικό σώμα συμμετέχει συγγενής του αναπληρωτή καθηγητή κάτι το οποίο προφανώς και είναι απαράδεκτο.   

Παράλληλα ο καθηγητής από τις ΗΠΑ, καταγγέλλει πως αυτοί οι οποίοι έχουν συντάξει την εισηγητική έκθεση προκειμένου ο καταγγελλόμενος να προωθηθεί για καθηγητής έχουν τελέσει αναξιοκρατικές πράξεις.

Δείτε ένα απόσπασμα της επιστολής:

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οχλήσεις φέρεται να έχει δεχθεί και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. 

Η έρευνα συνεχίζεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης