Οκτώ ημέρες χρειάστηκε το ΑΣΕΠ για να εκδώσει τις επίσημες απαντήσεις στα θέματα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλουν υποψήφιοι, δεν αποφεύχθηκαν τα λάθη και η προχειρότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας συγκεκριμένης ερώτησης, που ήταν ίδια τόσο για τους φυσικούς (ΠΕ0401) όσο και για τους βιολόγους (ΠΕ0404), αλλά οι επίσημες απαντήσεις που έδωσε το ΑΣΕΠ ήταν διαφορετικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια ερώτηση που αφορούσε στο μάθημα της Βιολογίας. Οι πιθανές απαντήσεις ήταν τέσσερις. Στους μεν φυσικούς δόθηκε ως σωστή η απάντηση δ) «τροφική αλυσίδα», στους δε βιολόγους δόθηκε ως σωστή η απάντηση δ) «οικοσύστημα».

Δείτε τις επίμαχες ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι στους κλάδους φυσικής και βιολογίας και τις επίσημες απαντήσεις που δόθηκαν από το ΑΣΕΠ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, το λάθος οφείλεται στο ότι η σειρά των απαντήσεων στους δύο κλάδους είναι διαφορετική, ενώ η ερώτηση είναι ίδια! Αυτό, πάντως δεν αλλάζει τη «γκάφα». Παρά τις οκτώ ημέρες που χρειάστηκαν για την επεξεργασία και την έκδοση των επίσημων απαντήσεων από το ΑΣΕΠ, το λάθος δεν απεφεύχθη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι υποψήφιοι που εκφράζουν ανοικτά το φόβο τους ότι εξαιτίας της λανθασμένης απάντησης που έδωσε το ΑΣΕΠ, ίσως γίνουν λάθη από τους διορθωτές στη βαθμολόγηση των γραπτών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης