Καταγγελίες περί βασανιστηρίων που υπέστη η κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Στέλλα Αντωνίου δημοσιεύονται στον ιστότοπο Athens Indymedia.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψής της, αστυνομικοί της επιτέθηκαν ρίχνοντάς την στο έδαφος. Οι βιαιοπραγίες, βάσει των καταγγελιών, συνεχίστηκαν και στο Α.Τ. Δημητσάνας, καθώς η Στέλλα Αντωνίου αρνήθηκε να δώσει DNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H χθεσινή καταγγελία έχει ως εξής:

Κατόπιν ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι κατά την διάρκεια της σύλληψης της Στέλλας Αντωνίου οι μπάτσοι της άσκησαν βία. Συγκεκριμένα,5 θρασύδειλα τομάρια της αντιτρομοκρατικής όρμησαν πάνω της ρίχνοντάς την στο έδαφος. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Δημητσάνας και η βία των μπάτσων συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Ειδικότερα, η Στέλλα αρνήθηκε να δώσει DNA και οι μπάτσοι προσπαθούν να της το αποσπάσουν τραμπουκιζοντάς την και χτυπώντας την. Ακόμα και τώρα που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο η Στέλλα αντιστέκεται στην βία των μπάτσων. Αυτός είναι και ο λόγος που η συντρόφισσα δεν έχει μεταφερθεί στο Α.Τ. Τριπόλεως ακόμα. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 24 Οκτώβρη στα δικαστήρια Τριπόλεως στις 9:00.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!

Επίσης χθες, σε δεύτερο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Athens Indymedia αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από επικοινωνία με την συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου έχουμε την εξής ενημέρωση: 5 μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής έχουν προσπαθήσει 2 φορές να της πάρουν DNA. Αρχικά, πνίγοντάς την και κλείνοντας την μύτη της ώστε να ανοίξει το στόμα και με μπατονέτα να της αποσπάσουν φαρυγγικό επίχρησμα(DNA). Στην συνέχεια βίαια τραβώντας την από τα μαλλιά αποκολλούνται τρίχες από το κεφάλι της ενώ συγχρόνως την ρίχνουνε από την καρέκλα που κάθεται, στο έδαφος. Λόγω του πνιγμού και της εν γένει βίαιης συμπεριφοράς έχουν σπάσει τα αγγεία κάτω από το μάτι της με αποτέλεσμα την αιμορραγία. Τα συγκεκριμένα βασανιστήρια είναι άκρως επικίνδυνα για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για την Στέλλα λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει στο μάτι. Γιατρός επικοινώνησε με τον διοικητή του Α.Τ. Δημητσάνας Παπαζαφειρόπουλο ο οποίος της είπε ότι «η Στέλλα είναι μπροστά του και φαίνεται μια χαρά
Για ότι συμβεί στην Στέλλα Αντωνίου υπεύθυνοι θα είναι ο διοικητής του Α.Τ. Δημητσάνας Παπαζαφειρόπουλος και η αντιτρομοκρατική.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΣΤΙΣ 9:00.

Τέλος, σε σημερινή ανάρτηση στον ίδιο ιστότοπο καταγγέλλεται και πάλι ότι η Στέλλα Αντωνίου, αρνούμενη να δώσει DNA υπέστη βασανιστήρια. Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο:

«Η συντρόφισσα Στέλλα Αντωνιου βρίσκεται ακόμα στην αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας στην Τρίπολη
Την επισκέφτηκαν οι συγγενείς της, η δικηγόρος και ο προσωπικός της γιατρός.

Υπέστη βασανιστήρια από τους μπάτσους με σκοπό να της αποσπάσουν DNA, πράγμα το οποίο τελικά δεν κατάφεραν εξαίτιας του σθένους που επέδειξε η συντρόφισσα.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού της έχει υποστεί οφθαλμική αιμορραγία (αμφιβληστροειδούς), κακώσεις κάτω γνάθου, αυχενικής μοίρας, σπονδυλικής στήλης και δεξιάς ωμοπλάτης.

Ο γιατρός της ζήτησε λόγω και του υπάρχοντος προβλήματος υγείας την επείγουσα διακομιδή της σε γενικό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η συντρόφισσα παραμένει δυνατή.

Περιμένουμε τη μεταφορά της στα δικαστήρια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης