Καταγράφηκαν από κάμερες οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:13
Καταγράφηκαν από κάμερες οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο επί της οδού Τζαβέλα στο Χαλάνδρι έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τα οποία μόλις πέταξαν τη χειροβομβίδα διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Από την Αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση ερευνάται εάν με την επίθεση αυτή συνδέεται μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που εξετάζουν τα θραύσματα της χειροβομβίδας.

Η σημερινή επίθεση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όταν δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή, η οποία εντοπίστηκε αργότερα στα Εξάρχεια. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Σημειώνεται, επίσης, ότι έως αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:15